plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepravé parížske rožky

Milujem parížske rožky. Ich príprava je však pomerne zdĺhavá a taktiež dosť náročná. Preto ma veľmi potešil recept na rýchle parížske rožky bez pečenia. Sú veľmi lahodné, chrumkavé a vynikajúce pre každého, kto obľubuje rýchle a prito fantasticky chutné dezerty. Vyskúšajte ich tiež a prekvapte svojich hostí krémovou lahôdkou.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

400 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády na varenie

2 bal. stužovača do šľahačky

100 g práškového cukru

Vrchná vrstva:

100 g čokolády na varenie

50 g masla

30 g tuku

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť!

Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky.

Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty.

Nakoniec si pripravíme polevu.  Vo vodnom kúpeli rozpusíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom polevu nanesieme na krém, necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nejrecept

 

Najlepšie recepty na dnes