Milujem parížske rožky. Ich príprava je však pomerne zdĺhavá a taktiež dosť náročná. Preto ma veľmi potešil recept na rýchle parížske rožky bez pečenia. Sú veľmi lahodné, chrumkavé a vynikajúce pre každého, kto obľubuje rýchle a prito fantasticky chutné dezerty. Vyskúšajte ich tiež a prekvapte svojich hostí krémovou lahôdkou.
Potrebujeme:
Dlhé piškóty
400 ml smotany na šľahanie 33%
200 g čokolády na varenie
2 bal. stužovača do šľahačky
100 g práškového cukru
Vrchná vrstva:
100 g čokolády na varenie
50 g masla
30 g tuku
Postup:
Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť!
Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky.
Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty.
Nakoniec si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpusíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom polevu nanesieme na krém, necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nejrecept