Odkedy mám tento recept, LÍSTKOVÉ cesto už nekupujem, ale robím doma za 5 minút: LEN 1 vajce, 2 jablká a tú pochúťku budete chcieť aj každý deň!

Vynikajúci recept, ktorý si zamilujete.

Cesto je také jednoduché a chutné, že tromfne dokonca aj kupované lístkové cesto.

 

 

Výborný recept sme našli na kanáli Ricette dolce facili.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Náplň:

2 jablká

1 lyžica kr. cukru

Trocha škorice

Šťava z citróna

1 lyžica masla

1 lyžica marhuľového džemu

Trošku škorice

Cesto:

1 vajce

50 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

Šťava z polovice citróna

50 g roztopeného masla

4 g prášku do pečiva

230 – 250 g hladkej múky

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Jablká čistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Preložíme na panvicu.

Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.

Pridáme lyžičku cukru.

 

 

Posypeme troškou škorice a pridáme lyžicu masla.

Preložíme na plameň a za stáleho miešania dusíme.

Keď sú jabĺčka pekne prestované, pridáme marhuľový džem a premiešame.

Ešte chvíľu necháme na panvici a potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Pripravíme si cesto:

 

 

V miske rozmiešame vajce s vanilkovým a kryštálovým cukrom.

Vytlačíme si šťavu a pridáme ju do cesta cez sitko.

Dobre premiešame.

 

 

Pridáme roztopené maslo a prášok do pečiva.

Dobre premiešame a postupne pridávame múku.

Múku pridávame podľa potreby – možno bude stačiť 230 g alebo 250 g – závisí to od veľkosti vajíčka aj múky, ktorú používate.

Cesto preložíme na papier na pečenie.

 

 

Rozvaľkáme na ovál.

Na cesto navrstvíme náplň a prekryjeme ju cestom.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels