plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchší recept na koláč nepoznám. Je taký chutný, že ho robím každý týždeň a vždy má úspech

Nepoznám jednoduchší recept na dezert!

Medzi dezertmi, ktoré mi dominujú na stole, patrí medzi najobľúbenejšie karpatka, či napoleonka.

 

 

Pre rodinu ho pripravujem aspoň raz do týždňa, ale perfektný je aj vtedy, keď prídu hostia.

Úžasný je aj preto, že príprava tohto receptu trvá len dvadsať minút. Jednoduchý a rýchly recept na pudingový dezert z portálu smakosze.

Legendárny dezert v jednoduchom prevedení

Karpatka alebo napoleonka je klasickým dezertom. Je ľahká a jemná v chuti, perfektne sa hodí ako záver dobrého jedla.

V mojom dome dominujú na stole koláče, keď je čas na dezert.

Niekedy však nemám veľa času na prípravu zdĺhavého pečenia.

Vtedy siaham po mojom osvedčenom recepte – expresnej napoleonke.

 

 

Okrem lahodnej chuti a rýchlosti prípravy má tento dezert ešte jednu zásadnú výhodu.

Všetky potrebné suroviny mám vždy v kuchyni.

Stačí siahnuť do špajze a lahôdka je čoskoro hotová.

Základ mojej karpatky tvoria suroviny, ktoré sa ľahko skladujú.

Vďaka tomu môžem byť pripravený kedykoľvek, keď si niekto z domácnosti vypýta svoj obľúbený krémový dezert.

Otváram tri balenia pudingu a behom pár minúť som pripravený servírovať hotový dezert na rodinný stôl.

Na prípravu pudingového dezertu potrebujeme:

3 pláty lístkového cesta

3 balenia vanilkového pudingu

1 PL hladkej múky

 

 

1 l plnotučného mlieka

4 PL kryštálového cukru

200 g masla

3 PL práškového cukru + na posypanie

mandľovú alebo vanilkovú arómu

Postup:

Do misky nasypeme puding.

Pridáme múku a cukor.

Takmer všetko mlieko nalejeme do hrnca a zohrejeme.

 

 

Zvyšok mlieka zmiešame s pudingom, aby vznikla tekutá hmota.

Keď je mlieko horúce, postupne prilievame vymiešaný puding, kým sa suroviny nespoja.

Puding treba prevariť, aby dobre zhustol – nezabúdajte, že to bude krém nášho dezertu.

Hotový puding necháme vychladnúť.  V samostatnej miske mixérom vyšľaháme maslo s práškovým cukrom.

Postupne počas šľahania po troškách pridávame vychladnutý puding.

 

 

Teraz je čas na prípravu cesta na našu napoleonku.

Lístkové cesto prekrojíme na tri časti. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Cesto pečieme asi 10 minút v rúre predhriatej na 200°C. Keď je cesto upečené, jeden plát potrieme krémom.

Prekryjeme ďalším plátom cesta a potrieme ďalšou vrstvou krému.

 

 

Potom prekryjeme posledným cestom.

Vrch posypeme práškovým cukrom.

Dezert vložíme do chladničky alebo hneď servírujeme.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes