Nepotrebujete strúhanku a ani jedno vajce: Vyskúšajte fantastické chalupárske fašírky so zemiakmi a kyslou smotanou!

Výborný nápad na chutné a rýchle jedlo z jednej misy. Fašírky ešte šťavnatejšie a chutnejšie, ako kedykoľvek predtým!

Výborný nápad na chutné a rýchle jedlo z jednej misy. Fašírky ešte šťavnatejšie a chutnejšie, ako kedykoľvek predtým!

Potrebujeme:

200 g mletého mäsa

Soľ, kroenie

1 väčšiu mrkvu

½ cibule

4-5 ks zemiakov, očistených a nakrájaných na kolieska

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pertžlenovú vňať

Olej

150 g kyslej smotany

Postup:

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme aj strúhanú mrkvu a spolu chvíľu restujeme. Túto zmes vmiešame do mäsa.

Z mäsa formujeme mokrými rukami guľôčky, ktorú ukladáme do vymastenej zapekacej misy a prekladáme ich so zemiakmi, ktoré sme si ochutili soľou.

Vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút – pri teplote 180-190 stupňov.

Kyslú smotanu si rozmiešame s vodou a prelejeme cez zemiakovo-mäsovú zmes. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov ešte 30-35 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: upechi