Výborný recept na domáci závin z kyslej smotany a jablkovej náplne. Určite skúste, je vynikajúci.
Potrebujeme:
cesto:
- 300 g hladkej múky
- 200 g kyslá smotana
- 2 ks celé vajcia
- štipka soľ
Ďalej budeme potrebovať: - 3 lyžice masti, roztopiť a pridať
- 3 lyžice hladkej múky
náplň:
- 5 jabĺk
- 2 lyžice citrónová šťava
- 150 g cukru
- 1 lyžica citrónová kôra
- 1 lyžička škorice
Postup:
Z hladkej múky, kyslej smotany, vajec a štipky soli spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a natrieme hmotou z roztopeného masti, do ktorého sme pridali hladkú múku. Cesto zrolujeme, rozdelíme na 5 rovnakých kusov a odložíme na pol hodinu do chladničky.
Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme si plnku – nastrúhané jablká zmiešame s ostatnými prísadami.
Z každého valčeka cesta rozvaľkáme tenký plát, ktorý natrieme plnkou a stočíme. Preložíme na plech a povrch potrieme olejom.ň
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 – 40 minút.