plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neporovnateľný závin z kyslej smotany s jablkami: Krehké cesto len zo 4 prísad – aj na druhý deň ako čerstvo upečený!

Výborný recept na domáci závin z kyslej smotany a jablkovej náplne. Určite skúste, je vynikajúci.

Potrebujeme:

cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g kyslá smotana
  • 2 ks celé vajcia
  • štipka soľ
    Ďalej budeme potrebovať:
  • 3 lyžice masti, roztopiť a pridať
  • 3 lyžice hladkej múky

náplň:

  • 5 jabĺk
  • 2 lyžice citrónová šťava
  • 150 g cukru
  • 1 lyžica citrónová kôra
  • 1 lyžička škorice

Postup:

Z hladkej múky, kyslej smotany, vajec a štipky soli spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a natrieme hmotou z roztopeného masti, do ktorého sme pridali hladkú múku. Cesto zrolujeme, rozdelíme na 5 rovnakých kusov a odložíme na pol hodinu do chladničky.

Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme si plnku – nastrúhané jablká zmiešame s ostatnými prísadami.

Z každého valčeka cesta rozvaľkáme tenký plát, ktorý natrieme plnkou a stočíme. Preložíme na plech a povrch potrieme olejom.ň

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 – 40 minút.

Najlepšie recepty na dnes