Potrebujeme:
na formu s priemerom 18 cm
4 väčšie vajcia
4 väčšie jablká
150 g kr. cukru
150 g preosiatej hladkej múky (môžete použiť aj polohrubú)
1 bal. vanilkového cukru
Kôra z 1 pomaranča
1 lyžica kyslej smotany
Ďalej:
Kúsok masla a trochu cukru do formy
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Šľaháme do svetlej ľahkej peny.
Pridáme preosiatu múku, kyslú smotanu, nastrúhanú kôru z pomaranča a premiešame ručne – miešame smerom zdola nahor, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.
Spodok formy vymastíme maslom, posypeme cukrom a vyložíme natenko nakrájanými plátkami jabĺk.
Na jablká nalejeme cesto.
Na vrch uložíme zvyšné jablká.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút. Riadime sa svojou rúrou.
Hotový koláčik môžeme pocukrovať, necháme vychladnúť a servírujeme.