plny-hrniec_transparent_negativ.png

4 jablká, 1 lyžica kyslej smotany, 4 vajcia a takýto výsledok: Neporovnateľný jablkový koláč – 40 minút a už rozvoniava v kuchyni!

Potrebujeme:

na formu s priemerom 18 cm

4 väčšie vajcia

4 väčšie jablká

150 g kr. cukru

150 g preosiatej hladkej múky (môžete použiť aj polohrubú)

1 bal. vanilkového cukru

Kôra z 1 pomaranča

1 lyžica kyslej smotany

Ďalej:

Kúsok masla a trochu cukru do formy

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Šľaháme do svetlej ľahkej peny.

Pridáme preosiatu múku, kyslú smotanu, nastrúhanú kôru z pomaranča a premiešame ručne – miešame smerom zdola nahor, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.

Spodok formy vymastíme maslom, posypeme cukrom a vyložíme natenko nakrájanými plátkami jabĺk.

Na jablká nalejeme cesto.

Na vrch uložíme zvyšné jablká.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút. Riadime sa svojou rúrou.

Hotový koláčik môžeme pocukrovať, necháme vychladnúť a servírujeme.

 

Najlepšie recepty na dnes