Tiež sa volajú Gumové rezy. Ide o najlepšie spojenie smotany a želatíny, aké si len viete predstaviť.
Potrebujeme:
6 vajec
5 dl kyslej smotany
3 bal van cukru
80 g želatíny
2 dl malinového sirupu
1,5 dkg nesladeného kakaa
7 dl vody
15 pl práškového cukru
Postup:
Prvá vrstva:
- Oddelíme žĺtky, pridáme k ním jeden sáčok vanilkového cukru a 5 polievkových lyžíc práškového cukru.
- Bielka vyšľaháme a pridáme ich k žĺtkom. Medzitým si dáme variť 1,5 dl vody a pridáme do nej želatínu.(jeden balík stačí, 20 g)
- Počkáme kým trošku vychladne a primiešame ju k vajíčkovej zmesi. Nalejeme do formy. (plech s vysokými bokmi alebo zapekacia misa). Dáme zachladiť do chladničky.
Druhá vrstva:
- Druhá vrstva sa pripravuje rovnako ako prvá, s tým rozdielom, že pred želatínou pridáváme kakao. Rozmiešame a naleje na stuhnutú prvú vrstvu. Dáme späťdo chladničky.
Tretia vrstva:
- V miske zmiešame 5 dl kyslej smotany, 5 pl práškového cukru a jedno balenie vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme v 1,5 dl vode a pridáme do hotovej zmesi. Samozrejme že želatínu pred pridaním necháme zovrieť a počkáme kým trošku vychladne a ak ju pridáme.
- Z chladničky vyberieme hotové 2 vrstvy a nelejeme na nich tretiu. Vrátíme do chladničky.
Štvrtá vrstva:
- Do štvrtej vrstvy potrebujeme malinový sirup ( môžete pridať aj inú príchuť) 2,5 dl vody a 20 g želatíny.
- Vodu necháme zovrieť, pridáme želatínu a sirup. Pri poslednej vrstve treba dávať pozor aby sme ju nenalievalin príliš horúcu, môže sa stať že sa ostatné vrstvy rozpustia. Počkáme kým vychladne na vlažnú a nalejeme na ostatné vrstvy. Vrátíme do chladničky.
zdroj: nosalty