Neporovnateľné rezy „Fantázia“: 4 fantastické vrstvy a príprava tak rýchla, že sa ani nezdáte a môžete krájať!

Tiež sa volajú Gumové rezy. Ide o najlepšie spojenie smotany a želatíny, aké si len viete predstaviť.

Tiež sa volajú Gumové rezy. Ide o najlepšie spojenie smotany a želatíny, aké si len viete predstaviť.

Potrebujeme:

6 vajec

5 dl kyslej smotany

3 bal van cukru

80 g želatíny

2 dl malinového sirupu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 dkg nesladeného kakaa

7 dl vody

15 pl práškového cukru

Postup:

Prvá vrstva:

  1. Oddelíme žĺtky, pridáme k ním jeden sáčok vanilkového cukru a 5 polievkových lyžíc práškového cukru.
  2. Bielka vyšľaháme a pridáme ich k žĺtkom. Medzitým si dáme variť 1,5 dl vody a pridáme do nej želatínu.(jeden balík stačí, 20 g)
  3. Počkáme kým trošku vychladne a primiešame ju k vajíčkovej zmesi. Nalejeme do formy. (plech s vysokými bokmi alebo zapekacia misa). Dáme zachladiť do chladničky.

Druhá vrstva:

  1. Druhá vrstva sa pripravuje rovnako ako prvá, s tým rozdielom, že pred želatínou pridáváme kakao. Rozmiešame a naleje na stuhnutú prvú vrstvu. Dáme späťdo chladničky.

Tretia vrstva:

  1. V miske zmiešame 5 dl kyslej smotany, 5 pl práškového cukru a jedno balenie vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme v 1,5 dl vode a pridáme do hotovej zmesi. Samozrejme že želatínu pred pridaním necháme zovrieť a počkáme kým trošku vychladne a ak ju pridáme.
  2. Z chladničky vyberieme hotové 2 vrstvy a nelejeme na nich tretiu. Vrátíme do chladničky.

Štvrtá vrstva:

  1. Do štvrtej vrstvy potrebujeme malinový sirup ( môžete pridať aj inú príchuť) 2,5 dl vody a 20 g želatíny.
  2. Vodu necháme zovrieť, pridáme želatínu a sirup. Pri poslednej vrstve treba dávať pozor aby sme ju nenalievalin príliš horúcu, môže sa stať že sa ostatné vrstvy rozpustia. Počkáme kým vychladne na vlažnú a nalejeme na ostatné vrstvy. Vrátíme do chladničky.

zdroj: nosalty