Neporovnateľná cviklová pomazánka s cesnakom – najchutnejší recept pod slnkom: Keď príde návšteva, robí sa v tej najväčšej mise!

Vynikajúca pomazánka z červenej repy, ktorá nielen vynikajúco chutí, ale vďaka červenej repe je aj veľmi zdravá a aj chutná. Na jeseň je u nás na stole vždy, keď je doma aj červená repa.

Potrebujeme:

soľ, korenie mleté

3 strúčiky cesnak alebo podľa chuti (my dávame aj viac)

200 g nátierkové maslo

350 g červená repa uvarená, ošúpaná

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ošúpanú uvarenú repu (alebo ešte lepšie v alobale upečenú) nastrúhame na jemnom strúhadle spoločne s cesnakom, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Potom už len vmiešame nátierkové maslo (prírodné), po ochutnaní prípadne ešte pridáme cesnak alebo soľ a necháme v chlade aspoň hodinku preležať. Vtedy je nátierka naozaj najlepšia.

Nátierka by sa mala podávať na tmavom pečive či chlebe, prípadne s pohárom chladeného piva.

Nátierkové maslo môžeme nahradiť mascarpone, prípadne odkvapkaným tvarohom a majonézou (1: 1), alebo aj taveným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár