plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nerobte fašírky, kým neuvidíte TOTO: Nenáročné a chutné jedlo!

Tieto fašírky s jemnou smotanovou omáčkou a varenými zemiakmi vás ohromia jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy.

Ukážeme vám všetky tajomstvá prípravy tohto lahodného a obľúbeného jedla.

 

 

Chutný recept na jemné mäsové guľky s omáčkou z youtube kanála Herzhaft und frisch.

Potrebujeme:

Na mäsové fašírky:

600 g mletého mäsa

soľ

mleté čierne korenie

sušený cesnak

mletú papriku

1 cibuľu

Na omáčku:

 

 

5 g soli

3 g mletého čierneho korenia

3 g kurkumy

30 g horčice

150 ml smotany na varenie

15 g kôpru

Na oblohu:

600 g zemiakov

1,5 l vody

50 g syra

 

 

Postup:

Do misky s mletým mäsom pridáme soľ.

Ďalej pridáme čierne korenie, cesnak a mletú papriku.

 

 

Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

Rukou premiešame.

Pomocou lyžice vytvarujeme guľky.

Poukladáme ich vedľa seba do sklenenej zapekacej formy.

 

 

Do menšej misky nasypeme soľ.

Pridáme čierne korenie a kurkumu.

Ďalej pridáme horčicu.

Postupne nalejeme smotanu a lyžičkou dôkladne premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme nasekaný kôpor.

Zamiešame a nalejeme do formy s mäsovými guľkami.

Mäsové guľky vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Zemiaky nakrájame na kocky.

Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou.

A dáme variť na 15 minút.

 

 

Po upečení posypeme guľky nastrúhaným parmezánom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes