plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečený tvarohovo-smotanový dezert

Dezert bez pečenia, so skvelou chuťou a rýchlou prípravou. Sladké broskyne v želatíne, vynikajúco dopĺňajú lahodnú chuť tvarohovo-smotanového krému.

Dezert bez pečenia, so skvelou chuťou a rýchlou prípravou. Sladké broskyne v želatíne, vynikajúco doplnĺňajú lahodnú chuť tvarohovo-smotanového krému. Namiesto broskýň môžete použiť aj iné ovocie podľa vlastnej chuti.

Potrebujeme:

Na krém:

500 g tvarohu

150 g práškového cukru

125 g masla

3 lyžice kyslej smotany

1 bal. vanilkového cukru

1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru

3 lyžičky želatíny

150 ml mlieka

Na vrchnú vrstvu:

1 bal. čírej želatíny

Zavárané broskyne

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s oboma druhmi cukru, následne pridáme kyslú smotanu spolu so strúhanou citrónovou kôru a šťavou. Premiešame a pridáme aj tvaroh.

3 lyžičky želatíny zmiešame s vodou podľa návadu a pridáme aj 150 ml horúceho mlieka. Premiešame a nalejeme do tvarohovo-smotanoveho krému. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, do  formy navrstvíme krém a uhladíme.

Formu vložíme do chladničky, aby krém dostatočne stuhol.

Keď je krém dostatočne tuhý, môžeme prirpaviť želatínu (pripravíme ju podľa návodu na obale a necháme chvíľu vychladnúť). Krém uložíme plátky broskýň, zalejeme želatínou a opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Keď želatína stuhne, dezert je pripravený a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes