Najlacnejšia banánová maškrta bez pečenia: Ten dezert je lahodný ako sen, jemný a veľmi, veľmi chutný!

1000 0

Potrebujeme:

600 g maslových sušienok

2-3 banány

Na krém:

1 liter pomarančovej šťavy/džúsu (alebo inej ovocnej šťavy / kompótu, ktorý máte radi);

1 pohár cukru (pohár = 200 ml)

8 lyžíc krupice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na vrch:

2 polievkové lyžice kakaového prášku

2 lyžice kr. cukru

3 polievkové lyžice mlieka

50 g masla

Postup:

Pripravte krém: nalejte pomarančový džús do hrnca. Pridajte cukor a krupicu. Dobre premiešajte. Výsledná zmes sa nechá 30 minút „odpočívať“.

Potom uvarte kašu na miernom ohni, varte za stáleho miešania, kým zmes dostatočne nezhustne.

Nechajte vychladnúť na teplotu miestnosti, potom chladte v chladničke po dobu 2 hodín.

Vyšľahajte studenú kašu, až kým nebude jemná, belavá a nadýchaná, pričom postupne zvyšujte rýchlosť šľahania z nízkej na vysokú.

Nakrájajte banány na tenké kruhy.

Zostavte výsledný koláč: rozložte na dno misy potravinovú fóliu. Na fóliu naneste silnú vrstvu krému.

Na prvú vrstvu krému položte vrstvu sušienok, potom ju prikryte vrstvou krému a vrstvou banánov.

Pokračujte v striedaní vrstiev sušienok, krému a banánov, až kým nedokončíte všetky ingrediencie. Poslednou vrstvou musia byť sušienky.

Koláč zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 8 hodín, aby zmäkol. Po uplynutí tohoto času sa dezert obráti tak, aby bol krém na povrchu.

Príprava polevy: Kakaový prášok, cukor, maslo a mlieko vložte do hrnca. Výsledná zmes sa za stáleho miešania varí na miernom ohni, až kým nebude homogénna a nezhustne. Tento proces trvá 5-7 minút.

Dajte horúcu glazúru do vrecka a aplikujte ju na povrch koláča.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár