Nezvyčajné a prekvapivo chutné: jemné, ľahké, s množstvom sviežeho krému.
Je pripravená rýchlo a ľahko, z lacných a dostupných ingrediencií.
Potrebujeme:
600 g maslových sušienok
2-3 banány
Na krém:
1 liter pomarančovej šťavy/džúsu (alebo inej ovocnej šťavy / kompótu, ktorý máte radi);
1 pohár cukru (pohár = 200 ml)
8 lyžíc krupice
Na vrch:
2 polievkové lyžice kakaového prášku
2 lyžice kr. cukru
3 polievkové lyžice mlieka
50 g masla
Postup:
Pripravte krém: nalejte pomarančový džús do hrnca. Pridajte cukor a krupicu.
Dobre premiešajte. Výsledná zmes sa nechá 30 minút „odpočívať“.
Potom uvarte kašu na miernom ohni, varte za stáleho miešania, kým zmes dostatočne nezhustne.
Nechajte vychladnúť na teplotu miestnosti, potom chladte v chladničke po dobu 2 hodín.
Vyšľahajte studenú kašu, až kým nebude jemná, belavá a nadýchaná, pričom postupne zvyšujte rýchlosť šľahania z nízkej na vysokú.
Nakrájajte banány na tenké kruhy.
Zostavte výsledný koláč: rozložte na dno misy potravinovú fóliu.
Na fóliu naneste silnú vrstvu krému.
Na prvú vrstvu krému položte vrstvu sušienok, potom ju prikryte vrstvou krému a vrstvou banánov.
Pokračujte v striedaní vrstiev sušienok, krému a banánov, až kým nedokončíte všetky ingrediencie.
Poslednou vrstvou musia byť sušienky.
Koláč zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 8 hodín, aby zmäkol.
Po uplynutí tohoto času sa dezert obráti tak, aby bol krém na povrchu.
Príprava polevy: Kakaový prášok, cukor, maslo a mlieko vložte do hrnca.
Výsledná zmes sa za stáleho miešania varí na miernom ohni, až kým nebude homogénna a nezhustne.
Tento proces trvá 5-7 minút.
Dajte horúcu glazúru do vrecka a aplikujte ju na povrch koláča.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)