plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlacnejšia banánová maškrta bez pečenia: Ten dezert je lahodný ako sen, jemný a veľmi, veľmi chutný!

Nezvyčajné a prekvapivo chutné: jemné, ľahké, s množstvom sviežeho krému. Je pripravená rýchlo a ľahko, z lacných a dostupných ingrediencií.

 

Potrebujeme:

600 g maslových sušienok

2-3 banány

Na krém:

1 liter pomarančovej šťavy/džúsu (alebo inej ovocnej šťavy / kompótu, ktorý máte radi);

1 pohár cukru (pohár = 200 ml)

8 lyžíc krupice

Na vrch:

2 polievkové lyžice kakaového prášku

2 lyžice kr. cukru

3 polievkové lyžice mlieka

50 g masla

Postup:

 

Pripravte krém: nalejte pomarančový džús do hrnca. Pridajte cukor a krupicu.

Dobre premiešajte. Výsledná zmes sa nechá 30 minút „odpočívať“.

 

 

Potom uvarte kašu na miernom ohni, varte za stáleho miešania, kým zmes dostatočne nezhustne.

 

 

Nechajte vychladnúť na teplotu miestnosti, potom chladte v chladničke po dobu 2 hodín.

 

 

 

Vyšľahajte studenú kašu, až kým nebude jemná, belavá a nadýchaná, pričom postupne zvyšujte rýchlosť šľahania z nízkej na vysokú.

Nakrájajte banány na tenké kruhy.

Zostavte výsledný koláč: rozložte na dno misy potravinovú fóliu.

Na fóliu naneste silnú vrstvu krému.

 

 

Na prvú vrstvu krému položte vrstvu sušienok, potom ju prikryte vrstvou krému a vrstvou banánov.

 

 

Pokračujte v striedaní vrstiev sušienok, krému a banánov, až kým nedokončíte všetky ingrediencie.

Poslednou vrstvou musia byť sušienky.

 

 

 

 

Koláč zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 8 hodín, aby zmäkol.

Po uplynutí tohoto času sa dezert obráti tak, aby bol krém na povrchu.

 

 

Príprava polevy: Kakaový prášok, cukor, maslo a mlieko vložte do hrnca.

Výsledná zmes sa za stáleho miešania varí na miernom ohni, až kým nebude homogénna a nezhustne.

Tento proces trvá 5-7 minút.

 

 

Dajte horúcu glazúru do vrecka a aplikujte ju na povrch koláča.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes