plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na tento dezert nepotrebujete rúru: Nepečený malinový dezert, ktorý sa topí na jazyku a všetci ho milujú!

Luxusná chuť tohto dezertu podľa receptu z youtube vás dostane! Je taký jemný a krémový, že sa doslova roztápa na jazyku a nepotrebujete ani zapínať rúru.

Potrebujeme:

formu s rozmerom 23 x 25 cm

Na krém č. 1:

2 pudingové prášky

4 PL cukru

500 ml mlieka

200 g masla

Na krém č. 2:

500 g čerstvých alebo mrazených malín

2 malinové pudingy

150 g cukru

250 ml vody

Na krém č. 3:

300 ml šľahačkovej smotany

250 g mascarpone

70 g práškového cukru

Ostatné:

500 g sušienok

200 ml mlieka

dekorácia podľa vlastného výberu

Postup:

Do misky si nasypeme pudingový prášok, pridáme 4 lyžice cukru, nalejeme 200 ml mlieka a dobre premiešame. Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca a necháme zovrieť. Potom ho odstavíme, nalejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Ten preložíme do misky, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Z vychladnutého krému dáme dolu potravinársku fóliu, potom vyšľaháme ručným šľahačom a zašľaháme zmäknuté maslo. Do formy si naukladáme sušienky namočené v mlieku, navrstvíme na ne krém, ktorý uhladíme a naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

Na malinový krém nasypeme do misky malinový puding, zalejeme 100 ml mlieka a dobre premiešame. Do hrnca si nasypeme maliny, pridáme cukor, vodu a privedieme do varu. Potom odstavíme a pridáme malinový puding. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém a nalejeme ho na sušienkovú vrstvu.

Na malinovú vrstvu opäť naukladáme vrstvu sušienok namočených v mlieku. A teraz si pripravíme posledný krém. Do misy pridáme mascarpone s práškovým cukrom, pridáme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme, kým nezhustne. Rovnomerne rozotrieme navrch dezertu a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky stuhnúť najmenej na 4 hodiny. Nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes