Luxusná chuť tohto dezertu podľa receptu z youtube vás dostane! Je taký jemný a krémový, že sa doslova roztápa na jazyku a nepotrebujete ani zapínať rúru.
Potrebujeme:
formu s rozmerom 23 x 25 cm
Na krém č. 1:
2 pudingové prášky
4 PL cukru
500 ml mlieka
200 g masla
Na krém č. 2:
500 g čerstvých alebo mrazených malín
2 malinové pudingy
150 g cukru
250 ml vody
Na krém č. 3:
300 ml šľahačkovej smotany
250 g mascarpone
70 g práškového cukru
Ostatné:
500 g sušienok
200 ml mlieka
dekorácia podľa vlastného výberu
Postup:
Do misky si nasypeme pudingový prášok, pridáme 4 lyžice cukru, nalejeme 200 ml mlieka a dobre premiešame. Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca a necháme zovrieť. Potom ho odstavíme, nalejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Ten preložíme do misky, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Z vychladnutého krému dáme dolu potravinársku fóliu, potom vyšľaháme ručným šľahačom a zašľaháme zmäknuté maslo. Do formy si naukladáme sušienky namočené v mlieku, navrstvíme na ne krém, ktorý uhladíme a naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Na malinový krém nasypeme do misky malinový puding, zalejeme 100 ml mlieka a dobre premiešame. Do hrnca si nasypeme maliny, pridáme cukor, vodu a privedieme do varu. Potom odstavíme a pridáme malinový puding. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém a nalejeme ho na sušienkovú vrstvu.
Na malinovú vrstvu opäť naukladáme vrstvu sušienok namočených v mlieku. A teraz si pripravíme posledný krém. Do misy pridáme mascarpone s práškovým cukrom, pridáme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme, kým nezhustne. Rovnomerne rozotrieme navrch dezertu a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky stuhnúť najmenej na 4 hodiny. Nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!