Tento fantastický koláčik som našla na youtube a musím vám povedať, že lepšiu nepečenú maškrtu som asi ešte nejedla. Z pár prísad ho vykúzlite aj vy, trvá to len chvíľku!
Zloženie:
500 ml mlieka
100 g cukru
100 g krupice
500 ml mlieka
5 lyžíc cukru
2 vanilkové pudingové prášky
75 g margarínu
75 g smotany na šľahanie
250 ml smotany na šľahanie
150 g čokolády na varenie
Postup:
Najskôr si pripravíme prvý krém.
V mlieku rozmiešame cukor a krupicu. Dáme variť.
Uvaríme hustú hmotu, ktorú nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. necháme vychladnúť.
Uvaríme si druhý krém – v mlieku rozmiešame cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding.
V samostatnej miske si našľaháme margarín.
Postupne pridávame vychladnutý puding spolu so smotanou na šľahanie a dôkladne prešľaháme.
Nakoniec si rozpustíme smotanu s čokoládou a nalejeme na vrch dezertu.
Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
https://youtu.be/ikE5vJ-mlg8