Nepečený krémeš: Vynikajúca lahôdka nášho detstva!

Pripravte si doma klasický dezert, ktorý sa hodí k akejkoľvek príležitosti.

Receptov na krémeš poznám množstvo, ale tento sa stal mojim najobľúbenejším.

 

 

Lacný a jednoduchý recept z youtube kanála LuMiJa – na lahodný krémeš.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 balenia sušienok

2 balenia smotany na šľahanie (33%)

4-5 tabličiek čokolády

500 ml mlieka

4 vajcia

2 balenia vanilkového pudingu (2 x 40 g)

130 g práškového cukru

1 balenie vanilkového cukru

štipku soli

3,5 PL práškového cukru

Postup:

 

Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

Na spodok naukladáme sušienky.

Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Do rajnice nalejeme 400 ml mlieka.

Do zvyšného mlieka v nádobe pridáme vanilkový cukor a žĺtky.

Metličkou vymiešame.

 

 

Potom pridáme puding, vyšľaháme, nasypeme cukor a vymiešame.

Mlieko mierne ohrejeme.

Za stáleho miešania prilejeme zmes a do hladka vymiešame.

 

 

Do misky s bielkami pridáme soľ a mixérom vyšľaháme sneh.

Rozšľahané bielky pridáme do horúceho pudingu.

Dôkladne vymiešame.

 

 

Teplý puding nanesieme na sušienky, rovnomerne rozotrieme po celej ploche a necháme vychladnúť.

Do hlbokej misky pridáme smotanu, cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Krém nanesieme na puding a rozotrieme po celej ploche.

Ak chcete, medzi vrstvu pudingu a šľahačky môžete ešte uložiť vrstvu máčaných sušienok.

Nakoniec vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.

 

 

Dezert vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

Potom môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay