Bleskový nepečený dezert – ideálny na letné popoludnie.
Určite skúste, príprava vám zaberiem 5 minút a podľa postupu z youtube to hravo zvládnete.
Potrebujeme:
Smotanu na šľahanie – 500 ml
Kondenzované mlieko sladené- 200 ml
Sušienky 200 g
Kakao – lyžička
Rozmer formy 20×10 cm
Mlieko na máčanie sušienok (voliteľné)
Postup:
Prirpavíme si formu – na dno navrstvíme kakao pomocou sitka.
V miske si vyšľaháme smotanu a kondenzované mlieko.
Vznikne nám nadýchaný krém.
Na dno formy – na kakao uložíme prvý vrstvu sušienok.
Natrieme časť krému a takto vrstvíme až po vrch.
Poslednú vrstvu tvorí krém.
Odložíme vychladiť a podávame.
Vrch dezertu môžete ozdobiť hoblinami tmavej a bielej čokolády.
Ak chcete, sušienky môžete pred prípravou krátko namočiť do mlieka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: