plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zákusok „Jablkový tanec“ bez pečenia: Musím sa podeliť o tento vynikajúci recept, zatieni aj krémeš!

ablkový tanec je neodolateľnou kombináciou chrumkavých sušienok, šťavnatých jabĺk, lahodného krému a osviežujúcej pudngovej vrstvy

Hľadáte chutný a zároveň jednoduchý dezert, ktorý zvládne aj začiatočník? Vyskúšajte recept na zákusok Jablkový tanec bez pečenia!

 

 

Táto osviežujúca pochúťka je ideálna na letné dni, kedy sa vám nechce tráviť čas v horúcej kuchyni. Jablkový tanec je neodolateľnou kombináciou chrumkavých sušienok, šťavnatých jabĺk, lahodného krému a osviežujúcej pudngovej vrstvy. Jeho príprava je nenáročná a zvládne ju každý. Navyše, na tento dezert potrebujete len bežne dostupné ingrediencie, ktoré nájdete v každom supermarkete.

Potrebujeme:

Jablková náplň:

500 gramov strúhaných jabĺk (cca 6 ks)

1 kus vanilkový cukor

1 kus zlaty klas

cca 100 millilitrov vody

Plnka:

1 bal. zlatý klas

500 ml mlieka

200 g masla

Cukor podľa chuti

Ďalej:

350 ml smotany na šľahanie

Čokoládová poleva

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň.

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť.

 

 

Vo vode rozmiešame zlatý klas a cukor a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.

Sušienky rozložíme buď na menší plech, to by bolo ideálne, alebo na vhodnú tácku.

Na sušienky rozložíme jablkovú hmotu, uhladíme a necháme vychladnúť.

Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a následne doň pridáme našľahané maslo a spolu ešte dobre prešľaháme.

 

 

Pudingovú zmes navrstvíme na jablká, uhladíme a na vrch rozotrieme vyšľahanú šľahačku.

Nakoniec si prirpavíme polevu z mliečnej čokolády a smotany, rozpustíme na plameni.

Ak je poleva príliš riedka, necháme ju chvíľu vychladnúť pri izbovej teplote, aby stuhla a najejme na vrch zákusku.

 

 

Jednoduchá čokoládová poleva na jablkový zákusok

Potrebujeme:

100 g tmavej čokolády

100 ml smotany na šľahanie

20 g masla

Postup:

Čokoládu nalámte na kúsky a roztopte ju vo vodnom kúpeli. Smotanu na šľahanie zahrejte, ale nevarte ju.

Do roztopenej čokolády pridajte maslo a smotanu a vymiešajte hladkú polevu.

Polevu nechajte chvíľu vychladnúť a potom ňou polejte vychladnutý jablkový zákusok.

Tipy:

Do polevy môžete pridať 1 lyžicu rumu alebo likéru pre dospelácku chuť.

Pre lesklú polevu pridajte do roztopenej čokolády 1 lyžičku oleja.

Polevu môžete ozdobiť hoblinkami z bielej čokolády, orechmi alebo sušeným ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes