Geniálny kávový koláč s pomarančovým želé: Nepečený dezert, ktorý si vás okamžite získa!

Chutí jednoducho skvele a jeho príprava nezaberie veľa času.

kombinácia lahodného kávového cesta a pomarančového želé je naozaj dokonalá.

Vyskúšajte a budete nadšení!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept z youtube kanála Smaki Katriny je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.

Potrebujeme:

Suroviny na veľký plech s rozmermi cca 25 x 35 cm

Pohár má objem 250 ml.

2 poháre sušeného mlieka

800-900 g homogenizovaného vanilkového tvarohu

250 g masla alebo margarínu

1/2 šálky kryštálového cukru

2 balenia okrúhlych piškót (asi 350 g)

1 žĺtok

1 balenia želatíny + 375 ml pomarančovej šťavy

2 balenia želatíny + 750 ml pomarančovej šťavy

2 PL želatíny + 2 PL instantnej kávy

Postup:

 

 

Pred prípravou cesta vyberte maslo a tvaroh z chladničky, aby dosiahli izbovú teplotu.

Rozpustite 1 balenie želatíny v 375 ml zohriatej pomarančovej šťavy (nesmie byť vrelá).

A nechajte vychladnúť.

Plech vymastite tukom, piškóty namáčajte v pomarančovom želé.

Ukladajte na dno tesne vedľa seba.

 

 

Potom prejdite k príprave tvarohovej hmoty.

Dve lyžice želatíny a kávu dajte do misky, zalejte 125 ml horúcej vody.

Premiešajte a poriadne vychlaďte.

 

 

Maslo vyšľahajte so žĺtkom a cukrom do nadýchanej peny.

Potom postupne pridávajte tvaroh.

Pridajte trochu tvarohu, premiešajte, opäť pridajte trochu tvarohu a znova premiešajte.

 

 

Potom do výslednej hmoty pridajte sušené mlieko a premiešajte.

Nakoniec pridajte postupne vychladnutú želatínu s kávou.

Nemiešajte dlho, iba kým sa nespojí.

 

 

Vzniknutú hmotu vylejte na piškóty a dajte na pol hodinu do chladničky, aby hmota začala tuhnúť.

Potom na hmotu dajte vrstvu piškót, ktoré tiež namáčajte v želé.

Dezert vložte do chladničky.

Zvyšné 2 želatíny rozpustite v 750 ml vriacej pomarančovej šťavy, dôkladne premiešajte a nechajte trochu vychladnúť.

 

 

Potom pomarančovou želatínou zalejte dezert a odložte na celú noc do chladničky, aby všetko dôkladne stuhlo.

Cesto sa dobre krája, je stabilné a pekne vyzerá.

Navyše, jeho chuť v kombinácii s osviežujúcim pomarančovým želé je znamenitá a ohúri každú návštevu.

Dobrú chuť!

Vide návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels