Nepečený jahodový tunel z formy na bábovku: U nás najobľúbenejší jahodový dezert celej sezóny!

Výborný a neskutočne lahodný dezert z jahôd a mliečneho krému.

Potrebujeme:

500 g hustého jogurtu

200 g smotany na šľahanie

150 ml mlieka

120 g práškového cukru

1 lyžičku vanilkového extraktu

10 g želatíny v prášku

Jahody – očistené

Postup:

Želatínu necháme napučať v studenom mlieku. Šľahačku si ušľaháme s cukrom a primiešame jogurt s vanilkovým extraktom. Želatínu rozpustíme na plameni (nevaríme) a potom vmiešame do šľahačkového krému.

Bábovkovú formu zľahka vymastíme, alebo vystelieme fóliou a navrstvíme do nej časť mliečneho krému. Do hmoty uložíme jahody a zalejeme zvyškom hmoty. Uhladíme a dáme stuhnúť – minimálne na 3-4 hodiny, ideálne na noc. Potom formu obrátime a vyklopíme – ak to nejde ľahko, skúsime poklepať nožom po forme.

Dnes najobľúbenejšie