Výborný a neskutočne lahodný dezert z jahôd a mliečneho krému.
Potrebujeme:
500 g hustého jogurtu
200 g smotany na šľahanie
150 ml mlieka
120 g práškového cukru
1 lyžičku vanilkového extraktu
10 g želatíny v prášku
Jahody – očistené
Postup:
Želatínu necháme napučať v studenom mlieku. Šľahačku si ušľaháme s cukrom a primiešame jogurt s vanilkovým extraktom. Želatínu rozpustíme na plameni (nevaríme) a potom vmiešame do šľahačkového krému.
Bábovkovú formu zľahka vymastíme, alebo vystelieme fóliou a navrstvíme do nej časť mliečneho krému. Do hmoty uložíme jahody a zalejeme zvyškom hmoty. Uhladíme a dáme stuhnúť – minimálne na 3-4 hodiny, ideálne na noc. Potom formu obrátime a vyklopíme – ak to nejde ľahko, skúsime poklepať nožom po forme.