plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečený jahodový dezert so sušienkami: Chuť tromfne aj pečený krémeš!

Vynikajúci recept na jahodovú sezónu.

Luxusný a úplne jednoduchý krémový  kastról s jahodami, sušienkami a krémom.

 

Potrebujeme:

Sušienková vrstva:

250 g sušienky

90 ml maslo

Krém:

800 g biely jogurt

50 g med

1 lyžica citrónová kôra

9 g želatína

Jahodová vrstva:

 

 

M§žete na vrch uložiť len jahody prípadne preliať jahodovým prelivom:

400 g (použila som mrazené) jahody

100 ml voda

50 g cukor

20 g škrob

Postup:

Sušienky rozmixujeme a prilejeme k nim rozpustené maslo.

 

 

Ak chcete, dezert môžete pripraviť úplne jednoducho s dlhými piškótami, ktoré krátko namočíte do mlieka, alebo ovocného džúsu.

Polovicu sušienkovej zmesi navrstvíme do formy o veľkosti 15 x 15 cm.

Do jogurtu vmiešame med a citrónovú kôru.

 

 

Pridáme želatínu, necháme 10 minút napučať.

Potom pomaly rozpustíme v mikrovlnnej rúre.

Polovicu krému nalejeme na prvú sušienkovú vrstvu.

Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

 

 

Potom posypeme zvyškom sušienkovej zmesi a polejeme zvyškom krému.

Jahody môžete ukladať aj medzi jednotlivé vrstvy, alebo použiť len na vrch dezertu.

Dáme stuhnúť.

 

 

Ak chcete dezert jednoduchší, stačí, ak na vrch uložíte čerstvé jahody, prípadne môžete urobiť jahodový preliv.

Jahodový preliv:

Jahody dáme do kastrólika, pridáme vodu, cukor a škrob.

Premiešame a dáme variť.

Za stáleho miešania varíme do stuhnutia.

 

 

Dezert prelejeme jahodami a necháme do druhého dňa stuhnúť v chladničke.

prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes