plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný tvarohový koláč: Najchutnejší letný dezert ku kávičke BEZ pečenia, všetci hostia pýtali recept!

V lete u nás doma frčia najmä nepečené dezerty.

Sú ideálnou maškrtou pre všetky mlsné jazýčky a ich príprava nezaberie veľa času. Tento si vás rozhodne získa. Našli sme ho na stánke napadovy.blog a je hviezdou všetkých nepečených dezertov počas jahodovej sezóny.

Potrebujeme:

400 g jahôd alebo iného ovocia

3 PL kyslej smotany

150 g čokolády

2 banány (voliteľné)

400 g tvarohu

3 PL práškového cukru

3 PL kávy

Postup:

Jahody nakrájajte na tenké plátky a rozložte ich na spodok a po stranách formy, v ktorej budete pripravovať dezert.

Foto: napadovy.blog

Banány si nakrájajte na šikmé plátky a čokoládu si postrúhajte na jemnom strúhadle.

Strúhanú čokoládu si potom rozdeľte na dve časti.

Urobte kávu, ochlaďte ju a 3 lyžice vymiešajte so smotanou na homogénnu hmotu.

Vyšľahajte tvaroh, zašľahajte práškový cukor, aj smotanu s kávou.

Foto: napadovy.blog

Polovicu tvarohovej vrstvy nalejte do formy, rozotrite, položte na ňu vrstvu jahôd, banánov a posypte časťou strúhanej čokolády.

Opäť navrstvite tvarohový krém, rozotrite a posypte zvyškom čokolády.

Odložte na pár hodín do chladničky.

Pred podávaním ešte ozdobte jahodami.

Foto: napadovy.blog

Prajeme dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes