Nepečený jablkovo-pudingový koláč

Šťavnatý koláč, ktorý vyčarujte z jabĺk. Blesková príprava a vôňa vanilky robia z tohoto dezertu luxusnú pochúťku k šálke čaju. Vyskúšajte ho aj vy!

Šťavnatý koláč, ktorý vyčarujte z jabĺk. Blesková príprava a vôňa vanilky robia z tohoto dezertu luxusnú pochúťku k šálke čaju. Vyskúšajte ho aj vy!

Potrebujeme:

1 kg jabĺk

250 g trstinového cukru

1/2 citróna

250 g maslových sušienok

2 bal. vanilkového pudingu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

1/2 lyžičky mletej škorice

300 ml smotany na šľahanie

Postup:

Vo väčšej miske dáme variť 600 ml vody s cukrom a vanilkovým cukrom. Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame. Potom ich vložíme do horúcej vody a povaríme 10 minút na miernom ohni.

V 100 ml vode rozmiešame pudingy a vmiešame do horúceh jablkovej zmesi. Varíme, kým hmota nezačne hustnúť. Nakoniec pridáme škoricu a citrónovú šťavu.

Plech na pečenie s vyššími okrami vyložíme maslovými sušienkami. Na sušienky navrstvíme polovicu jablčnej zmesi, potom opäť uložíme vrstvu sušienok a zvyšok jablčnej zmesi.

Necháme stuhnúť na chladnom mieste a nakoniec navrstvíme ušľahanú šľahačku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika