Šťavnatý koláč, ktorý vyčarujte z jabĺk. Blesková príprava a vôňa vanilky robia z tohoto dezertu luxusnú pochúťku k šálke čaju. Vyskúšajte ho aj vy!
Potrebujeme:
1 kg jabĺk
250 g trstinového cukru
1/2 citróna
250 g maslových sušienok
2 bal. vanilkového pudingu
1 bal. vanilkového cukru
1/2 lyžičky mletej škorice
300 ml smotany na šľahanie
Postup:
Vo väčšej miske dáme variť 600 ml vody s cukrom a vanilkovým cukrom. Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame. Potom ich vložíme do horúcej vody a povaríme 10 minút na miernom ohni.
V 100 ml vode rozmiešame pudingy a vmiešame do horúceh jablkovej zmesi. Varíme, kým hmota nezačne hustnúť. Nakoniec pridáme škoricu a citrónovú šťavu.
Plech na pečenie s vyššími okrami vyložíme maslovými sušienkami. Na sušienky navrstvíme polovicu jablčnej zmesi, potom opäť uložíme vrstvu sušienok a zvyšok jablčnej zmesi.
Necháme stuhnúť na chladnom mieste a nakoniec navrstvíme ušľahanú šľahačku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika