Lahodný dvojfarebný čokoládovo-orechový dezert, ktorý sa bude vynímať na vašom stole.
Moje deti tento dezert milujú a žiadajú ho takmer každý druhý deň.
Fantastický recept na lahodný čokoládový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.
Potrebujeme:
400 ml mlieka
120 g kryštálového cukru
kôru z jedného pomaranča
60 g kakaa
150 g masla
400 g sušienok
100 g vlašských orechov
80 g mliečnej čokolády
25 ml rastlinného oleja
60 g pražených arašidov
50 g bielej čokolády
Postup:
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru.
Metličkou premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák, cez sitko preosejeme kakao.
Zamiešame a privedieme do varu.
Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.
Kakaovú zmes necháme mierne vychladnúť.
Do misky nalámeme sušienky.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme vlašské orechy.
Orechy zmiešame so sušienkami, nalejeme kakaový krém a miešame, kým nezhustne.
Krém nanesieme na papier na pečenie.
Zrolujeme a vložíme na hodinu do chladničky.
V malej miske rozpustíme čokoládu.
Pridáme 15 ml oleja a premiešame.
Na panvici osmažíme arašidy a potom ich rozdrvíme v mixéri.
Rozdrvené arašidy nasypeme do misky s čokoládou a zamiešame.
Pomocou troch nastrihaných pásikov z papiera na pečenie rozdelíme kakaovú rolku (viď video).
Orieškovo-čokoládový krém nanesieme na miesta neprekryté papierikmi (viď video).
Papierové pásiky odstránime a dezert vložíme na 15 minút do chladničky.
V miske roztopíme bielu čokoládu, pridáme 10 ml oleja a zamiešame.
Pridáme arašidy, premiešame a nanesieme na voľné miesta na dezerte.
Dezert vložíme na 15 minút do chladničky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: