plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečený dezert eňo ňuňo: Sušienkový základ s lahodným vanilkovým a čokoládovým krémom tvoria spolu fantastickú maškrtu!

Výborný nepečený dezert z youtube, ktorý tvorí sušienkový základ, lahodný krém a nakoniec všetko dopĺňa ešte čokoládová vrstva. Všetky maškrtné jazýčky si prídu na svoje!

Potrebujeme:

15 g kakaa

50 g kryštálového cukru

50 g masla

150 ml mlieka

10 g vanilkového cukru

200 g sušienok

Na krém:

30 g kukuričného škrobu

30 g hladkej múky

700 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

štipku soli

5 g vanilkového cukru

20 g masla

Na čokoládovú vrstvu:

30 g kukuričného škrobu

10 g kakaa

20 g kryštálového cukru

200 ml mlieka

50 g horkej čokolády

15 g masla

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko, nasypeme cukor, vanilkový cukor, kakao a dobre metličkou premiešame.

Potom pridáme zmäknuté maslo. 

Teraz si zoberieme sušienky, nalámeme ich a zalejeme pripravenou hmotou. 

Dobre premiešame aby hmota obalila sušienky a navrstvíme do jenskej misy s rozmerom 22 x 22 cm.

 

Odložíme do chladničky na 20 minút a medzitým si pripravíme krém. 

Do hrnca si nalejeme 700 ml mlieka, pridáme kryštálový cukor, kukuričný škrob, múku, vanilkový cukor, soľ, dáme na sporák na mierny ohrev a za stáleho miešania varíme. 

Pridáme maslo, uvaríme hustý krém a nalejeme ho na sušienkovú vrstvu. 

Opäť vložíme do chladničky na 20 minút vychladiť.

Medzitým si pripravíme čokoládovú vrstvu. 

Do hrnca si nalejeme mlieko, cukor, kakao, kukuričný škrob, premiešame metličkou, pridáme maslo a nalámanú čokoládu. 

Vymiešame, varíme kým nezhustne a vylejeme na vanilkový krém. 

Prikryjeme potravinárskou fóliou.

Naposledy vložíme do chladničky na 20 minút. 

Nakoniec už len posypeme čokoládovou posýpkou, nakrájame a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Vyskúšajte aj ďalší nepečený dezert s banánmi, ktorý takisto nájdete v priloženom VIDEU!

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes