Lahodný dezert z pár bežných ingrediencií, ktorý máte hotový raz-dva.
U nás doma ho chystám každú chvíľu, keďže je neskutočne chutný a deti ho milujú.
Je veľmi osviežujúci a ako stvorený na letné dni.
Najchutnejší hroznový dezert podľa jednoduchého receptu z youtube kanála RECEITAS E DICAS DA CARLA.
Potrebujeme:
240 ml mlieka
2 balenia ananásového želé
1 balenie kyslej smotany
kondenzované mlieko
1 balenie ananásového nápoja v prášku
hrozno bez jadierok
Postup:
Do nádoby od mixéra nalejeme horúce mlieko.
Potom pridáme želé.
Prekryjeme a minútu šľaháme (viď video).
Ďalej pridáme smotanu a kondenzované mlieko.
Pridáme nápoj v prášku.
Prekryjeme a šľaháme 2 minúty.
Na dno malej sklenenej formy nasypeme hrozno.
Potom pridáme všetku zmes.
Dezert vložíme na 3 hodiny do chladničky.
Po stuhnutí môžeme sladkú lahôdku servírovať.
Bonus: Hroznová bomba z bábovkovej formy
Tento dezert je plný ovocia, ktoré stačí zaliať krémom a nechať poriadne vychladiť!
Potrebujeme:
hrozno
400 g šľahačkovej smotany
400 g Salko (sladeného kondenzovaného mlieka)
20 g želatíny
Postup:
Bobuľky hrozna si prekrojíme na polovice.
Formu si vymastíme trochou oleja.
Navrstvíme do nej ovocie.
Zo šľahačkovej smotany, kondenzovaného mlieka a napučanej želatíny si vyšľaháme krém.
Krémom následne zalejeme ovocie.
Mierne prehrabeme vareškou, aby sa krém dostal medzi ovocie a aj na spodok formy.
Odložíme do chladničky na 3 hodiny.
Potom dezert opatrne vyklopíme z formy a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Video návod: