plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento dezert bol NAJVÄČŠÍM hitom mojej narodeninovej oslavy: Jednoduchý a rýchly recept na NEPEČENÚ maškrtu z hrozna!

Lahodný dezert z pár bežných ingrediencií, ktorý máte hotový raz-dva.

Lahodný dezert z pár bežných ingrediencií, ktorý máte hotový raz-dva.

U nás doma ho chystám každú chvíľu, keďže je neskutočne chutný a deti ho milujú.

 

 

 

Je veľmi osviežujúci a ako stvorený na letné dni.

Najchutnejší hroznový dezert podľa jednoduchého receptu z youtube kanála RECEITAS E DICAS DA CARLA.

Potrebujeme:

240 ml mlieka

2 balenia ananásového želé

1 balenie kyslej smotany

kondenzované mlieko

1 balenie ananásového nápoja v prášku

hrozno bez jadierok

Postup:

 

 

Do nádoby od mixéra nalejeme horúce mlieko.

Potom pridáme želé.

Prekryjeme a minútu šľaháme (viď video).

 

 

Ďalej pridáme smotanu a kondenzované mlieko.

Pridáme nápoj v prášku.

Prekryjeme a šľaháme 2 minúty.

 

 

Na dno malej sklenenej formy nasypeme hrozno.

Potom pridáme všetku zmes.

 

 

Dezert vložíme na 3 hodiny do chladničky.

Po stuhnutí môžeme sladkú lahôdku servírovať.

 

 

Bonus: Hroznová bomba z bábovkovej formy

Tento dezert je plný ovocia, ktoré stačí zaliať krémom a nechať poriadne vychladiť! 

 

 

Potrebujeme:

hrozno

400 g šľahačkovej smotany

400 g Salko (sladeného kondenzovaného mlieka)

20 g želatíny

Postup:

Bobuľky hrozna si prekrojíme na polovice.

Formu si vymastíme trochou oleja.

Navrstvíme do nej ovocie. 

Zo šľahačkovej smotany, kondenzovaného mlieka a napučanej želatíny si vyšľaháme krém.

 

 

Krémom následne zalejeme ovocie.

Mierne prehrabeme vareškou, aby sa krém dostal medzi ovocie a aj na spodok formy. 

Odložíme do chladničky na 3 hodiny.

Potom dezert opatrne vyklopíme z formy a nakrájame.

Prajeme dobrú chuť!

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes