FINTA, ako pripraviť vynikajúci a rýchly nepečený dezert bez plechu a špeciálnej formy: Potrebujete LEN 1 plastovú fľašu!

Vynikajúci a pritom úplne jednoduchý nápad na skvelý dezert, ktorý si určite zamilujete.

Pripravíte ho totižto v obyčajnej plastovej fľaši a vyzerá skutočne famózne.

 

 

Fantastický recept sme našli na youtube kanáli Cookrate – Cakes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

mlieko – 1 l

pudingový prášok s vanilkovou príchuťou – 80 g

cukor kr. – 200 g

smotana na šľahanie – 300 g

horká čokoláda – 100 g

banány – 2 kusy

dlhé piškóty – 100 g

mlieko – 400 ml

na polevu:

horká čokoláda – 200 g

biela čokoláda – 100 g

olej – 50 ml

rozpustená biela čokoláda – 50 g

Veľkosť formy 10 X 25 cm.

Postup:

Formu si môžeme jednoducho a rýchlo a urobiť z plastovej fľaše.

Fľašu rozstihneme.

 

 

Spodnú časť potom priešne rozdelíme.

Dve časti na seba nadpojíme, aby nám vznikla akási forma.

Teraz si si pripravíme krém:

 

 

Do hrnca nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, pudingový prášok a rozmiešame.

Uvaríme hustý puding.

Do horúceho pudingu pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme.

Smotanu na šľahanie ušľaháme na tuhú šľahačku.

Pridáme čokoládový krém a ručne premiešame.

Najleme do formy (nalejeme približne 1/2 krému).

Pridáme banány.

 

 

Zalejeme zvyškom krému a uhladíme.

Teraz si vezmeme piškóty a krátko ich namočíme do mlieka.

Ukladáme na krém.

V chladničke necháme dezert odstáť 1 hodinu.

Po uplynutí tohoto času dezert vyklopíme a pripravíme si polevu.

Bielu a tmavú čokoládu a olej dáme do misky.

Rozmiešame vo vodnom kúpeli.

Polevu nalejeme na dezert.

Nakoniec dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay