Jemný čokoládovo-krémový dezert, ktorý si okamžite obľúbite.
Ja tento dezert pripravujem pomerne často, keďže sa doma teší veľkej obľube.
Vynikajúci recept na lahodný krémovo-čokoládový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.
Potrebujeme:
200 g ricotty alebo jemného tvarhu
80 g kryštálového cukru
400 g smotany na šľahanie
300 g čokoládových sušienok
mlieko
Voliteľné poleva:
180 g čokolády
80 ml smotany na varenie
Postup:
Do misky pridáme ricottu alebo jemný tvaroh a cukor.
Mixérom rozšľaháme na krém.
Čokoládu nožom nasekáme na tenké piliny.
Nasekanú čokoládu pridáme do misky s krémom.
Špachtľou premiešame.
Potom rozšľaháme smotanu.
A pridáme ju do misky.
Poriadne zamiešame.
Na tácku položíme okraje formy a na spodok naukladáme sušienky namočené v mlieku.
Potom nanesieme krém a zarovnáme.
Pridáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Poleva:
V mikrovlnke roztopíme čokoládu.
Nalejeme ju do čistej misky.
Potom pridáme smotanu a lyžičkou premiešame.
Polevu nanesieme na vrch dezertu.
Rovnomerne rozotrieme.
Dezert vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: