Dezert tak lahodný, že keď ho ochutnáte, budete chcieť viac: Vynikajúca pochúťka!

Jemný čokoládovo-krémový dezert, ktorý si okamžite obľúbite.

Ja tento dezert pripravujem pomerne často, keďže sa doma teší veľkej obľube.

 

 

Vynikajúci recept na lahodný krémovo-čokoládový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 g ricotty alebo jemného tvarhu

80 g kryštálového cukru

400 g smotany na šľahanie

300 g čokoládových sušienok

mlieko

Voliteľné poleva:

180 g čokolády

80 ml smotany na varenie

Postup:

 

 

Do misky pridáme ricottu alebo jemný tvaroh a cukor.

Mixérom rozšľaháme na krém.

Čokoládu nožom nasekáme na tenké piliny.

 

 

Nasekanú čokoládu pridáme do misky s krémom.

Špachtľou premiešame.

Potom rozšľaháme smotanu.

 

 

A pridáme ju do misky.

Poriadne zamiešame.

 

 

Na tácku položíme okraje formy a na spodok naukladáme sušienky namočené v mlieku.

Potom nanesieme krém a zarovnáme.

 

 

Pridáme ďalšiu vrstvu sušienok.

Poleva:

V mikrovlnke roztopíme čokoládu.

Nalejeme ju do čistej misky.

 

 

Potom pridáme smotanu a lyžičkou premiešame.

Polevu nanesieme na vrch dezertu.

Rovnomerne rozotrieme.

 

 

Dezert vložíme na 2 hodiny do chladničky.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay