Originálny nepečený dezert hotový doslova za minútu: Len rybičkové krekry, kyslá smotana, cukor a želatína!

Neverili by ste, že klasické krekry v tvare rybičiek sa dajú použiť ako základ pre fantastický nepečený dezert. Prinášame vám tento originálny recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

2-3 PL želatíny

200 ml horúcej vody

2 kyslé smotany

250 g kryštálového cukru

400 g krekrov „rybky“ (nie slaných) môžu byť aj nalámené maslové sušienky alebo piškóty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

kakao na posypanie

Postup:

Do misky si dáme 2-3 lyžice želatíny, zalejeme vodou, dôkladne premiešame a necháme napučať.

Kyslú smotanu si zmiešame s cukrom, želatínu dáme roztopiť a prilejeme k smotane. Premiešame a pridáme rybičkové krekry. Opäť dôkladne premiešame.

Jenskú misu si vystelieme potravinárskou fóliou a vlejeme do nej pripravenú hmotu. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky stuhnúť asi na hodinu. Stuhnutý dezert preklopíme na podložku, dáme dolu fóliu a posypeme kakaom. Nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár