Neverili by ste, že klasické krekry v tvare rybičiek sa dajú použiť ako základ pre fantastický nepečený dezert. Prinášame vám tento originálny recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať.
Potrebujeme:
2-3 PL želatíny
200 ml horúcej vody
2 kyslé smotany
250 g kryštálového cukru
400 g krekrov „rybky“ (nie slaných) môžu byť aj nalámené maslové sušienky alebo piškóty
kakao na posypanie
Postup:
Do misky si dáme 2-3 lyžice želatíny, zalejeme vodou, dôkladne premiešame a necháme napučať.
Kyslú smotanu si zmiešame s cukrom, želatínu dáme roztopiť a prilejeme k smotane. Premiešame a pridáme rybičkové krekry. Opäť dôkladne premiešame.
Jenskú misu si vystelieme potravinárskou fóliou a vlejeme do nej pripravenú hmotu. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky stuhnúť asi na hodinu. Stuhnutý dezert preklopíme na podložku, dáme dolu fóliu a posypeme kakaom. Nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!