Tento vynikajúci a jednoduchý dezert ocenia všetky gazdinky, ktoré nemajú čas na dlhé vypekanie!
Je osviežujúci, lahodný a prípravu zvládnete ľavou zadnou hoci aj o polnoci.
Žiadne pečenie, je raz dva pripravený a potom stačí už len 2 hodiny vychladiť.
Pripájame aj bonusový recept z youtube a je len na vás, ktorý z týchto expresne rýchlych dezertov vyskúšate!
Potrebujeme:
200 g dlhých piškót
500 ml mandarínkovej šťavy
10 g želatíny
300 ml šľahačkovej smotany
200 g + 400 g konzervovaných mandarínok
formu s rozmerom 20 x 25 cm
Postup:
Do misky si nalejeme 300 ml mandarínkovej šťavy, namáčame do nej postupne všetky dlhé piškóty a ukladáme ich na dno formy.
Do druhej misy si potom nalejeme šľahačkovú smotanu, vyšľaháme ju a pridáme do nej 200 g mandarínok.
Hmotu rovnomerne navrstvíme na piškóty a uhladíme špachtľou.
Na šľahačkovú vrstvu poukladáme zvyšných 400 g mandarínok jednu vedľa druhej.
200 ml mandarínkovej šťavy si teraz zmiešame s práškovou želatínou a necháme ju napučať.
Vyšľaháme metličkou a nalejeme na dezert rovnomerne pomocou lyžice.
Vložíme do chladničky a necháme 2 hodiny stuhnúť.
Hotovo. Expresne rýchly dezert je pripravený a môžete ho podávať.
TIP:
Šľahačku môžete podľa chuti dosladiť práškovým cukrom a ak chcete, aby bol krém hustejší a krémovejší, môžete ho zmiešať s mascarpone alebo s kyslou smotanou.
Dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
100 ml Fanty
200 g dlhých piškót
600 ml šľahačkovej smotany
100 g práškového cukru
400 g kyslej smotany
50 g strúhaného kokosu
200 g konzervovaného ananásu (kúsky)
škoricu
formu s rozmerom 28 x 28 cm
Postup:
Do misky si nalejeme Fantu, namáčame do nej dlhé piškóty a ukladáme ich vedľa seba do formy, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie.
V mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu, s kyslou smotanou a cukrom na hustý krém, do ktorého následne nasypeme kokos a premiešame spolu s kúskami ananásu.
Pripravený krém vylejeme na piškóty a uhladíme špachtľou.
Vrch dezertu posypeme škoricou a odložíme do chladničky na 2 hodiny.
Hotovo. Dezert môžeme po uplynutí tejto doby nakrájať a podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: