Mandarínkový dezert lenivej ženy: Pripravený je expresne rýchlo a potom už ho stačí len 2 hodiny vychladiť!

Tento vynikajúci a jednoduchý dezert ocenia všetky gazdinky, ktoré nemajú čas na dlhé vypekanie!

Je osviežujúci, lahodný a prípravu zvládnete ľavou zadnou hoci aj o polnoci. 

Žiadne pečenie, je raz dva pripravený a potom stačí už len 2 hodiny vychladiť. 

 

 

...

Pripájame aj bonusový recept z youtube a je len na vás, ktorý z týchto expresne rýchlych dezertov vyskúšate!

Potrebujeme:

200 g dlhých piškót

500 ml mandarínkovej šťavy

10 g želatíny

300 ml šľahačkovej smotany

200 g + 400 g konzervovaných mandarínok

formu s rozmerom 20 x 25 cm

Postup:

Do misky si nalejeme 300 ml mandarínkovej šťavy, namáčame do nej postupne všetky dlhé piškóty a ukladáme ich na dno formy.

Do druhej misy si potom nalejeme šľahačkovú smotanu, vyšľaháme ju a pridáme do nej 200 g mandarínok.

 

 

Hmotu rovnomerne navrstvíme na piškóty a uhladíme špachtľou.

Na šľahačkovú vrstvu poukladáme zvyšných 400 g mandarínok jednu vedľa druhej.

 

 

200 ml mandarínkovej šťavy si teraz zmiešame s práškovou želatínou a necháme ju napučať.

Vyšľaháme metličkou a nalejeme na dezert rovnomerne pomocou lyžice. 

 

 

Vložíme do chladničky a necháme 2 hodiny stuhnúť. 

Hotovo. Expresne rýchly dezert je pripravený a môžete ho podávať.

 

 

TIP:

Šľahačku môžete podľa chuti dosladiť práškovým cukrom a ak chcete, aby bol krém hustejší a krémovejší, môžete ho zmiešať s mascarpone alebo s kyslou smotanou. 

Dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

100 ml Fanty

200 g dlhých piškót

600 ml šľahačkovej smotany

100 g práškového cukru

400 g kyslej smotany

50 g strúhaného kokosu

200 g konzervovaného ananásu (kúsky)

škoricu

formu s rozmerom 28 x 28 cm

Postup:

Do misky si nalejeme Fantu, namáčame do nej dlhé piškóty a ukladáme ich vedľa seba do formy, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie.

V mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu, s kyslou smotanou a cukrom na hustý krém, do ktorého následne nasypeme kokos a premiešame spolu s kúskami ananásu. 

Pripravený krém vylejeme na piškóty a uhladíme špachtľou. 

Vrch dezertu posypeme škoricou a odložíme do chladničky na 2 hodiny. 

Hotovo. Dezert môžeme po uplynutí tejto doby nakrájať a podávať. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay