plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadna rúra, veľa nadýchanej čokoládovej smotany: Úžasná krémová maškrta s vôňou kávy, bez pečenia!

Vynkajúi čokoládový dezert s vôňou kávy a nadýchaným krémom. Vynikajúci a prirpavený na sudeno!

Vynkajúci čokoládový dezert s vôňou kávy a nadýchaným krémom. Vynikajúci a pripravený na sudeno!

Potrebujeme:

500 g krému na 33% krému

200 g tmavej čokolády

1 polievková lyžica kakaa

300 g maslových sušienok

Osladená, studená káva

Postup:

Zahrejte smotanu na 80 – 90 ° C, pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne neroztopí.

Zožte z plameňa, zakryte s potravinárskou fóliou, nechajte vychladnúť a potom dajte na 2-3 hodiny do chladničky.

Preneste vychladený krém do misky a vyšľahajte s mixérom, najskôr pri nízkej rýchlosti 2 minúty, potom pri vysokej rýchlosti, až kým nebude pevný a nadýchaný. Dávajte pozor, aby ste krém neprešľahali.

Nachystajte si formu  (24 x 9 cm), vyložte ju s potravinárskou fóliou a namažte ju trochou oleja.

Pridajte ¼ smotanového krému, potom sušienky namočené v káve a vytvorte ďalšiu vrstvu.

Pokračujte v striedaní vrstiev sušienok a smotany. Celkom vám vyjdú 4 vrstvy, z ktorých posledná sú sušienky.

Tip. Oložte trochu krému na finálne ozdobenie koláča.

Koláč zakryte fóliou a dajte vychladiť na 8 hodín.

Potom vyklpte z formy, odstráňte fóliu a potrite strany zvyšným krémom.

Poprášte kakaovým práško a môžete podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes