plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší ČOKO dezert, o ktorom všetci hovoria: Rýchly RECEPT bez pečenia a želatíny!

Z tohto dezertu bude ohromená celá vaša rodina aj vaši priatelia.

Úžasné recepty na tie najchutnejšie čokoládové dezerty, aké ste kedy ochutnali.

 

 

Famózny recept na najlahodnejší čokoládový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.

Potrebujeme:

180 g maslových sušienok

60 g masla

80 g smotanového syra

50 g práškového cukru

100 ml smotany na šľahanie

4-5 čokoládových sušienok

1 banán

120 g čokolády

30 ml rastlinného oleja

40 g pražených arašidov (nesolených)

Postup:

 

 

V mixéri rozdrvíme sušienky na prášok.

Sušienkový prášok nasypeme do hlbokej misky, pridáme roztopené maslo a premiešame.

 

 

Sušienkové cesto nasypeme na tanier ohraničený formou a zatlačíme.

Do hlbokej misky pridáme smotanový syr a cukor.

Špachtľou premiešame.

 

 

Pridáme smotanu a vyšľaháme hustý krém.

Do krému nalámeme sušienky a zamiešame.

 

 

Pridáme na plátky nakrájaný banán a premiešame.

Na sušienkové cesto nanesieme banánovo-sušienkový krém.

Rovnomerne rozotrieme.

 

 

Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.

Do malej misky s roztopenou čokoládou pridáme olej.

Dobre premiešame.

 

 

V mixéri rozdrvíme opražené arašidy, nasypeme ich do misky s čokoládou a lyžičkou zamiešame.

Polevu nalejeme na dezert a rozotrieme po celej ploche.

 

 

Bonus

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

120 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

50 ml rastlinného oleja

150 g múky

30 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

250 g mrazených malín

80 g kryštálového cukru

30 g kukuričného škrobu

150 g kondenzovaného mlieka

200 ml smotany na šľahanie

150 g mliečnej čokolády

80 ml smotany na šľahanie

50 g arašidov

Postup:

Do misy pridáme vajcia, soľ a mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania postupne pridáme cukor.

 

Potom postupne počas šľahania lejeme mlieko a olej.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.

 

Metličkou dôkladne vymiešame.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Upečené cesto prekrojíme na polovicu.

 

 

Do rajnice pridáme maliny, cukor a zamiešame.

Potom pridáme škrob a dobre vymiešame.

 

 

Zmes varíme za stáleho miešania do zhustnutia a potom necháme vychladnúť.

Do hlbokej misky nalejeme kondenzované mlieko, smotanu a vyšľaháme hustý krém.

 

 

Cesto na tácke vložíme do formy a nanesieme šľahačkový krém.

Ďalšiu vrstvu nanesieme malinovú zmes a opäť šľahačkový krém.

 

 

Na vrch pridáme plátok cesta a dezert vložíme na hodinu do chladničky.

V malej miske roztopíme čokoládu, pridáme teplú smotanu a lyžičkou premiešame.

Pridáme nasekané arašidy a zamiešame.

Dezert vyberieme z formy a potrieme ho čokoládovou polevou.

Necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes