Z tohto dezertu bude ohromená celá vaša rodina aj vaši priatelia.
Úžasné recepty na tie najchutnejšie čokoládové dezerty, aké ste kedy ochutnali.
Famózny recept na najlahodnejší čokoládový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.
Potrebujeme:
180 g maslových sušienok
60 g masla
80 g smotanového syra
50 g práškového cukru
100 ml smotany na šľahanie
4-5 čokoládových sušienok
1 banán
120 g čokolády
30 ml rastlinného oleja
40 g pražených arašidov (nesolených)
Postup:
V mixéri rozdrvíme sušienky na prášok.
Sušienkový prášok nasypeme do hlbokej misky, pridáme roztopené maslo a premiešame.
Sušienkové cesto nasypeme na tanier ohraničený formou a zatlačíme.
Do hlbokej misky pridáme smotanový syr a cukor.
Špachtľou premiešame.
Pridáme smotanu a vyšľaháme hustý krém.
Do krému nalámeme sušienky a zamiešame.
Pridáme na plátky nakrájaný banán a premiešame.
Na sušienkové cesto nanesieme banánovo-sušienkový krém.
Rovnomerne rozotrieme.
Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.
Do malej misky s roztopenou čokoládou pridáme olej.
Dobre premiešame.
V mixéri rozdrvíme opražené arašidy, nasypeme ich do misky s čokoládou a lyžičkou zamiešame.
Polevu nalejeme na dezert a rozotrieme po celej ploche.
Bonus
Potrebujeme:
2 vajcia
štipku soli
120 g kryštálového cukru
150 ml mlieka
50 ml rastlinného oleja
150 g múky
30 g kakaa
1 ČL prášku do pečiva
250 g mrazených malín
80 g kryštálového cukru
30 g kukuričného škrobu
150 g kondenzovaného mlieka
200 ml smotany na šľahanie
150 g mliečnej čokolády
80 ml smotany na šľahanie
50 g arašidov
Postup:
Do misy pridáme vajcia, soľ a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania postupne pridáme cukor.
Potom postupne počas šľahania lejeme mlieko a olej.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Upečené cesto prekrojíme na polovicu.
Do rajnice pridáme maliny, cukor a zamiešame.
Potom pridáme škrob a dobre vymiešame.
Zmes varíme za stáleho miešania do zhustnutia a potom necháme vychladnúť.
Do hlbokej misky nalejeme kondenzované mlieko, smotanu a vyšľaháme hustý krém.
Cesto na tácke vložíme do formy a nanesieme šľahačkový krém.
Ďalšiu vrstvu nanesieme malinovú zmes a opäť šľahačkový krém.
Na vrch pridáme plátok cesta a dezert vložíme na hodinu do chladničky.
V malej miske roztopíme čokoládu, pridáme teplú smotanu a lyžičkou premiešame.
Pridáme nasekané arašidy a zamiešame.
Dezert vyberieme z formy a potrieme ho čokoládovou polevou.
Necháme stuhnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: