Bleskový RECEPT z pár jednoduchých prísad a BEZ pečenia: Tento dezert budete môcť robiť aj každý deň!

Vynikajúci jemný dezert, ktorý máte pripravený naozaj za chvíľu a len z pár bežných ingrediencií.

Túto lahôdku zvládne pripraviť aj úplný začiatočník a výborne sa hodí, keď vás napríklad prepadne nečakaná návšteva.

 

 

Rýchly a jednoduchý recept na jemný dezert z youtube kanála Ricette dolci.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10 piškót

50 ml + 500 ml mlieka

200 ml smotany na šľahanie

30 g kryštálového cukru

50 g kukuričného škrobu

1 balenie vanilkového pudingu

100 g horkej čokolády

Postup:

 

 

Piškóty namočíme do mlieka.

Naukladáme ich na dno sklenej formy.

Do rajnice nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme smotanu.

Ďalej pridáme cukor, puding a škrob.

Dobre vymiešame metličkou.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák.

Za miešania varíme na miernom ohni.

Vo varení pokračujeme, kým krém nezhustne.

 

 

Pridáme čokoládu.

Miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Horúci čokoládový krém nalejeme do formy na piškóty.

Formu prekryjeme fóliou.

Necháme úplne vychladnúť.

 

 

Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky posypeme vrch strúhanou čokoládou.

 

 

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/xKnVLlxYXl8

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash