Vynikajúci jemný dezert, ktorý máte pripravený naozaj za chvíľu a len z pár bežných ingrediencií.
Túto lahôdku zvládne pripraviť aj úplný začiatočník a výborne sa hodí, keď vás napríklad prepadne nečakaná návšteva.
Rýchly a jednoduchý recept na jemný dezert z youtube kanála Ricette dolci.
Potrebujeme:
10 piškót
50 ml + 500 ml mlieka
200 ml smotany na šľahanie
30 g kryštálového cukru
50 g kukuričného škrobu
1 balenie vanilkového pudingu
100 g horkej čokolády
Postup:
Piškóty namočíme do mlieka.
Naukladáme ich na dno sklenej formy.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme smotanu.
Ďalej pridáme cukor, puding a škrob.
Dobre vymiešame metličkou.
Rajnicu preložíme na sporák.
Za miešania varíme na miernom ohni.
Vo varení pokračujeme, kým krém nezhustne.
Pridáme čokoládu.
Miešame, kým sa neroztopí.
Horúci čokoládový krém nalejeme do formy na piškóty.
Formu prekryjeme fóliou.
Necháme úplne vychladnúť.
Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky posypeme vrch strúhanou čokoládou.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: