Nepečená citrónová mňamka: Len naukladáte piškóty s krémom, polejete čokoládovou polevou a všetky maškrtné jazýčky si prídu na svoje!

Rýchly a jednoduchý dezert na každú príležitosť podľa receptu z youtube, na ktorý nemusíte ani zapínať rúru a ohúri všetkých pri stole!

Potrebujeme:

150 g dlhých piškót

330 ml šľahačkovej smotany

2 PL práškového cukru

2x 250 g mascarpone

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 balíčky citrónového želé (alebo si pripravte želé z cukrárenského želé a citrónovej šťavy)

100 – 150 g mliečnej čokolády

Postup:

1. Ako prvé si pripravíme želé a rozdelíme si ho na dve časti.

2. Zoberieme si formu s rozmerom 24 x 24 cm, vystelieme ju papierom na pečenie a začneme do nej ukladať vedľa seba piškóty.

3. Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s práškovým cukrom.

4. Postupne zašľaháme mascarpone.

5. Nakoniec po malých dávkach zašľahávame jednu časť želé.

6. Polovicu tohto krému následne rovnomerne nanesieme na piškóty a rozotrieme.

7. Na krém nanesieme druhú časť želé.

8. Vyrovnáme povrch a nanesieme druhú časť krému.

9. Dezert odložíme do chladničky a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.

10. Čokoládu si nalámeme do misky, pridáme 2 lyžice vody a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli.

11. Vymiešame hladkú polevu a ak by bola ešte poleva príliš hustá, pridajte 1 lyžicu horúcej vody a znovu premiešajte.

12. Celý dezert polejeme polevou a rovnomerne rozotrieme.

13. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky alebo najlepšie cez noc.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: