Rýchly a jednoduchý dezert na každú príležitosť podľa receptu z youtube, na ktorý nemusíte ani zapínať rúru a ohúri všetkých pri stole!
Potrebujeme:
150 g dlhých piškót
330 ml šľahačkovej smotany
2 PL práškového cukru
2x 250 g mascarpone
2 balíčky citrónového želé (alebo si pripravte želé z cukrárenského želé a citrónovej šťavy)
100 – 150 g mliečnej čokolády
Postup:
1. Ako prvé si pripravíme želé a rozdelíme si ho na dve časti.
2. Zoberieme si formu s rozmerom 24 x 24 cm, vystelieme ju papierom na pečenie a začneme do nej ukladať vedľa seba piškóty.
3. Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s práškovým cukrom.
4. Postupne zašľaháme mascarpone.
5. Nakoniec po malých dávkach zašľahávame jednu časť želé.
6. Polovicu tohto krému následne rovnomerne nanesieme na piškóty a rozotrieme.
7. Na krém nanesieme druhú časť želé.
8. Vyrovnáme povrch a nanesieme druhú časť krému.
9. Dezert odložíme do chladničky a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.
10. Čokoládu si nalámeme do misky, pridáme 2 lyžice vody a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli.
11. Vymiešame hladkú polevu a ak by bola ešte poleva príliš hustá, pridajte 1 lyžicu horúcej vody a znovu premiešajte.
12. Celý dezert polejeme polevou a rovnomerne rozotrieme.
13. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky alebo najlepšie cez noc.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/THyB9-U5xks