plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba variť, netreba piecť: Bezkonkurenčný banánový dezert so salkom!

Oslaďte si všedné popoludnie výnimočným dezertom plným sladučkých banánov a lahodného vanilkového krému. Vďaka jednoduchej príprave ho zvládne skutočne každý. :-)

Oslaďte si všedné popoludnie výnimočným dezertom plným sladučkých banánov a lahodného vanilkového krému. Vďaka jednoduchej príprave ho zvládne  skutočne každý. :-)

Potrebujeme:

5-6 ks banánov nakrájaných na kolieska

1 bal. detských piškót

250 g mascarpone alebo jemného tvarohu

250 ml mlieka

250 g Salka (nevareného)

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Crème Olé)

300 ml smotany na šľahanie 33%

1 bal stužovača do šľahačky

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

Dezert môžeme pripravovať v klasickej forme na pečenie príp. v alobalovej forme na grilovanie.

Detskými piškótami vyložíme dno pripravenej formy a na piškóty uložíme kolieska banánov.  Mascarpone preložíme do väčšej misky a vyšľaháme pri nízkych otáčkach. Potom k mascarpone pridáme salko. Pudingový prášok ušľaháme v studenom mlieku, kým hmota nezhustne. Potom vmiešame do zmesi mascarpone a salka. Nakoniec do zmesi pridáme vanilkovú esenciu.

Zo smotany na šľahanie a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do mascarpone krému.

Takto pripravený krém navrstvíme na kolieska banánov a uhladíme. Na vrch opäť uložíme vrstvu piškót.  Hotový koláčik vložíme stuhnúť do chladničky, ideálne na celú noc.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes