plny-hrniec_transparent_negativ.png

Smotanovo-banánový domček

Jednoduchá príprava a úžasná krémová chuť. To je ten správny dezert na pohodové sobotné popoludnie.

Dezert bez pečenia s vanilkovým krém, piškótami a sladučkými banánmi. Oslaďte si sobotné popoludnie vynikajúcou dobrotou s jednoduchou prípravou.

Potrebujeme:

2 bal. vanilkového pudingu

600 ml mlieka

7 lyžíc kryštálového cukru

250 g masla

24 dlhých piškót

100 g práškového cukru

100 ml mlieka na namáčanie

3 banány

Strúhanú čokoládu alebo kakao na ozdobu

Postup:

Pudingový prášok rozmiešame v mlieku a pridáme kryštálový cukor. Ostatné mlieko preložíme na plameň a necháme zovrieť. Potom pridáme rozmiešaný puding s cukrom a uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

Maslo zmiešame s práškovým cukrom a potom postupne – lyžicu po lyžici vmiešame do vychladeného pudingu.

Piškóty zľahka namočíme do v mlieku a uložíme na dlhší plech alebo tácku – začneme vrstviť do tvaru strechy.

Naskladáme 3 piškóty na šírku a 4 na dĺžku. Na vrstvu piškót nanesieme plnku a uložíme krájané banány. Potom opäť nanesieme krém a do stredu krému uložíme piškóty – 2 kusy na šírku a 4 na dĺžku.

Následne opäť nanesieme krém a krájané banány, krém a poslednú vrstvu piškót – 1 ks na šírku a 4 na dĺžku (takýmto vrstvením nám vznikne tvar strechy.

Vrch potrieme zvyšným krémom, posypame strúhanou čokoládou, alebo kakaom a vložíme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes