Dezert bez pečenia s vanilkovým krém, piškótami a sladučkými banánmi. Oslaďte si sobotné popoludnie vynikajúcou dobrotou s jednoduchou prípravou.
Potrebujeme:
2 bal. vanilkového pudingu
600 ml mlieka
7 lyžíc kryštálového cukru
250 g masla
24 dlhých piškót
100 g práškového cukru
100 ml mlieka na namáčanie
3 banány
Strúhanú čokoládu alebo kakao na ozdobu
Postup:
Pudingový prášok rozmiešame v mlieku a pridáme kryštálový cukor. Ostatné mlieko preložíme na plameň a necháme zovrieť. Potom pridáme rozmiešaný puding s cukrom a uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
Maslo zmiešame s práškovým cukrom a potom postupne – lyžicu po lyžici vmiešame do vychladeného pudingu.
Piškóty zľahka namočíme do v mlieku a uložíme na dlhší plech alebo tácku – začneme vrstviť do tvaru strechy.
Naskladáme 3 piškóty na šírku a 4 na dĺžku. Na vrstvu piškót nanesieme plnku a uložíme krájané banány. Potom opäť nanesieme krém a do stredu krému uložíme piškóty – 2 kusy na šírku a 4 na dĺžku.
Následne opäť nanesieme krém a krájané banány, krém a poslednú vrstvu piškót – 1 ks na šírku a 4 na dĺžku (takýmto vrstvením nám vznikne tvar strechy.
Vrch potrieme zvyšným krémom, posypame strúhanou čokoládou, alebo kakaom a vložíme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika