Perníkové guľôčky v čokoláde – žiadne pečenie, žiaden pridaný cukor!

Úžasná dobrôtka zo šľahačky, čokolády a orechov – navyše krásne voňajúca po perníkovom korení. Určite skúste, je to fantastické!

Potrebujeme:

150 g mliečna čokoláda

50 g horká čokoláda

100 g smotana na šľahanie

50 g mleté orechy

1 a 1 / 2 lyžičky perníkové korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na obaľovanie:

200 g čokolády mliečnej alebo horkej

1 polievková lyžica tuku

40 g bielej čokolády

1 lyžička tuku

Postup:

Preložte smotanu na plameň a priveďte do varu. Pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme, pridáme aj orechy a korenie, premiešame a necháme hmotu vychladnúť a stuhnúť.

Potom pomocou čajovej lyžičky z hmoty formujeme malé guľôčky, ktoré prekladáme na papier na pečenie a dáme vychladiť na 10 minút.

Roztopte čokoládu spolu s tukom v miske vo vodnom kúpeli pri nízkej teplote. Ponorte guličky jednu po druhom čokolády pomocou vidličky alebo špáradla. Necháme stuhnúť na papieri a celkom vyschnúť. Nakoniec guľôčky dozdobíme pomocou rozpustenej bielej čokolády. Podávame vychladené a v košíčkoch ako luxusnú bonboniéru.

Tieto čokolády chutia najlepšie vychaldené!

zdroj: chefkoch