Úžasná dobrôtka zo šľahačky, čokolády a orechov – navyše krásne voňajúca po perníkovom korení. Určite skúste, je to fantastické!
Potrebujeme:
150 g mliečna čokoláda
50 g horká čokoláda
100 g smotana na šľahanie
50 g mleté orechy
1 a 1 / 2 lyžičky perníkové korenie
Na obaľovanie:
200 g čokolády mliečnej alebo horkej
1 polievková lyžica tuku
40 g bielej čokolády
1 lyžička tuku
Postup:
Preložte smotanu na plameň a priveďte do varu. Pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme, pridáme aj orechy a korenie, premiešame a necháme hmotu vychladnúť a stuhnúť.
Potom pomocou čajovej lyžičky z hmoty formujeme malé guľôčky, ktoré prekladáme na papier na pečenie a dáme vychladiť na 10 minút.
Roztopte čokoládu spolu s tukom v miske vo vodnom kúpeli pri nízkej teplote. Ponorte guličky jednu po druhom čokolády pomocou vidličky alebo špáradla. Necháme stuhnúť na papieri a celkom vyschnúť. Nakoniec guľôčky dozdobíme pomocou rozpustenej bielej čokolády. Podávame vychladené a v košíčkoch ako luxusnú bonboniéru.
Tieto čokolády chutia najlepšie vychaldené!
zdroj: chefkoch