Tieto rýchle Marlenka guľôčky by som jedla pokojne aj každý deň.

Chuťovo sú na nerozoznanie od presláveného dezertu a preto sa míňajú rýchlosťou blesku.

Odporúčam každému dávku zdvojnásobiť.

Guličky môžete podávať na mnohé spôsoby – obalené len v čokoláde, mletých orechoch, čokoláde a nasekaných orechoch, kokose…

Potrebujeme:

1 balík medové pláty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 polievková lyžica med

1⁄2 plechovka karamelové/uvarené/salko

100 gramov čerstvé maslo

3 kusy hrste mleté vlašské orechy

Na obaľovanie:

posekané orechy

Horká čokoláda rozpustená

Voliteľné na obaľovanie:

Kokos

Farebné zdobenie

Mleté orechy

Kakao

Postup:

Medové pláty najemno rozsekáme, alebo postrúhame.

Pridáme mleté orechy a med.

V samostatnej miske vymiešame zmäknuté maslo so salkom.

Vmiešame do orechovej hmoty.

Vypracujeme hmotu a odložíme do chladničky.

Hmotu necháme v chladničke tak dlho, aby sa guľky dali dobre tvarovať.

Takto vyzerajú guľky obalené v rozpustenej čokoláde

Napokon zo zmesi vytvarujeme guličky.

Obalíme v posekaných orieškoch.

Následne obalíme aj v rozpustenej horkej čokoláde (ak nemáte horkú, použite pokojne aj mliečnu).

Ide o vynikajúci recept, ktorý si zaručene zamilujete.

U nás sa nerobia len na sviatky, ale aj kedykoľvek počas roka, keď máme chuť na niečo fantastické.

Tip na záver

Ak nechcete obaľovať v rozpustenej čokoláde, môžete zvoliť jednoduchšiu verziu a guľky jednoducho obaliť v kokose.

Prípadne ich môžete jesť aj bez obaľovania, alebo obaľte len v mletých orechoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár