Tieto rýchle Marlenka guľôčky z youtube by som jedla pokojne aj každý deň. Chuťovo sú na nerozoznanie od presláveného dezertu a preto sa míňajú rýchlosťou blesku.

Odporúčam každému dávku zdvojnásobiť.

Potrebujeme:

1 balík medové pláty

1 polievková lyžica med

1⁄2 plechovka karamelové/uvarené/salko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 gramov čerstvé maslo

3 kusy hrste mleté vlašské orechy

kus posekané orechy na obaľovanie

Horká čokoláda rozpustená

Postup:

Medové pláty najemno rozsekáme, alebo postrúhame.

Pridáme mleté orechy, med, maslo vymiešané so salkom.

Vypracujeme hmotu a odložíme do chladničky, tak dlho, aby sa guľky dali dobre tvarovať.

 

Napokon zo zmesy vytvarujeme guličky a obalíme v posekaných orieškoch.

Následne obalíme aj v rozpustenej horkej čokoláde (ak nemáte horkú, použite pokojne aj mliečnu).

Ide o vynikajúci recept, ktorý si zaručene zamilujete. U nás sa nerobia len na sviatky, ale aj kedykoľvek počas roka, keď máme chuť na niečo fantastické.

Tip na záver

Ak nechcete obaľovať v rozpustenej čokoláde, môžete zvoliť jednoduchšiu verziu a guľky jednoducho obaliť v kokose, prípadne ich môžete jesť aj bez obaľovania.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár