plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle nepečené Salko guľky

Ide o vynikajúci recept, ktorý si zaručene zamilujemete. U nás sa nerobia len na sviatky, ale aj kedykoľvek počas roka, keď máme chuť na niečo fantastické.

Tieto rýchle Marlenka guľôčky by som jedla pokojne aj každý deň.

Chuťovo sú na nerozoznanie od presláveného dezertu a preto sa míňajú rýchlosťou blesku.

 

 

Odporúčam každému dávku zdvojnásobiť.

Guličky môžete podávať na mnohé spôsoby – obalené len v čokoláde, mletých orechoch, čokoláde a nasekaných orechoch, kokose…

Potrebujeme:

1 balík medové pláty

1 polievková lyžica med

1⁄2 plechovka karamelové/uvarené/salko

100 gramov čerstvé maslo

3 kusy hrste mleté vlašské orechy

Na obaľovanie:

posekané orechy

Horká čokoláda rozpustená

Voliteľné na obaľovanie:

 

 

Kokos

Farebné zdobenie

Mleté orechy

Kakao

Postup:

Medové pláty najemno rozsekáme, alebo postrúhame.

 

 

Pridáme mleté orechy a med.

V samostatnej miske vymiešame zmäknuté maslo so salkom.

Vmiešame do orechovej hmoty.

 

 

Vypracujeme hmotu a odložíme do chladničky.

Hmotu necháme v chladničke.

Chladíme tak dlho, aby sa guľky dali dobre tvarovať.

 

 

Takto vyzerajú guľky obalené v rozpustenej čokoláde

 

Napokon zo zmesi vytvarujeme guličky.

Obalíme v posekaných orieškoch.

Následne obalíme aj v rozpustenej horkej čokoláde (ak nemáte horkú, použite pokojne aj mliečnu).

 

 

Ide o vynikajúci recept, ktorý si zaručene zamilujete.

U nás sa nerobia len na sviatky, ale aj kedykoľvek počas roka, keď máme chuť na niečo fantastické.

Tip na záver

 

 

Ak nechcete obaľovať v rozpustenej čokoláde, môžete zvoliť jednoduchšiu verziu a guľky jednoducho obaliť v kokose.

Prípadne ich môžete jesť aj bez obaľovania, alebo obaľte len v mletých orechoch.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes