Famózna dobrota z maslových sušienok. Tento dezert sa vynikajúco hodí na slávnostný stôl, alebo si na ňom môžete pochutnať len tak. Presvedčte sa, že nepečená dobrota môže pokojne tromfnúť aj zložité pečené dezerty.

Potrebujeme:

Maslové sušienky

1, 2 litra mlieka

1 bal. Vanilkového pudingu

1 bal. Banánového pudingu

1 bal. Čokoládového alebo karamelového pudingu

100 g kryštálového cukru

200 ml smotany na šľahanie 33%

1 stužovač do šľahačky

Postup:

Cukor a mlieko rozdelíme na 3 diely. Z pudingových práškov, mlieka (400 ml) a cukru uvaríme 3 husté pudingy.

Formu na pečenie vystelieme sušienky a navrstvíme banánový puding. Pokračujeme vrstvou sušienok karamelovým – alebo čokoládovým pudingom a opäť vrstvou sušienok a posledným vanilkovým pudingom.

Vrch zákusku prikryjeme vrstvou sušienok a vložíme stuhnúť do chladničky. Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.

Zo smotany a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku a ozdobíme čokoládovými hoblinkami alebo kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kuhinjica.rs

Témy:


Pridajte svoj komentár