plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečené orechové trubičky: Ani náhodou ich nerobím len na Vianoce, na každej oslave sa za nimi idú hostia zblázniť- top recept!

Fantastické nepečené trubičky so šľahačkou a čokoládou. Nerobíme ich len na Vianoce, ale celý rok. Návštevy sa za nimi idú potrhať.

Fantastické nepečené trubičky so šľahačkou a čokoládou. Nerobíme ich len na Vianoce, ale celý rok. Návštevy sa za nimi idú potrhať.

Potrebujeme:

15 dkg mletých vlašských orechov

15 dkg práškového cukru

15 dkg mletých piškót

2 vajcia domáce

1 lyžica kakaa

čokoláda na varenie

maslo alebo stužený tuk

biela čokoláda iná čokoláda na ozdobu

šľahačka + stužovač (alebo parížska šľahačka)

Roztopená čokoláda a drvené orechy

Postup:

Orechy, cukor, kakao, piškóty a vajcia poriadne prepracujeme.

Cesto rozvaľkáme na igelite alebo na doske posypanej práškovým cukrom na hrúbku asi pol centimetra. Nakrájame na malé štvorčeky a natáčame na malé plechové trubičky.

Necháme zaschnúť do druhého dňa. Potom stiahneme z trubičiek a máčame v čokoláde rozohriatej s maslom alebo stuženým tukom. Môžeme dozdobiť aj tak, že konce namáčate do rozpustenej čokolády a potom do orechov. Podľa fantázie ešte dozdobíme a necháme stuhnúť.

Plníme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom alebo aj parížsku šľahačkou, podľa chuti.

Kto by sa bál surových vajíčok, myslím, že by sa dala nahradiť napríklad kyslou smotanou – asi len pôjdu horšie natáčať na trubičky, ale po zaschnutí by nemal byť problém.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes