Nepečené orechové TRUBIČKY: Ani náhodou ich nerobím len na Vianoce, na každej oslave sa za nimi idú hostia zblázniť- top recept!

Fantastické nepečené trubičky so šľahačkou a čokoládou. Nerobíme ich len na Vianoce, ale celý rok. Návštevy sa za nimi idú potrhať.

Fantastické nepečené trubičky so šľahačkou a čokoládou.

Nerobíme ich len na Vianoce, ale celý rok.

 

 

Návštevy sa za nimi idú potrhať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

15 dkg mletých vlašských orechov

15 dkg práškového cukru

15 dkg mletých piškót

2 vajcia domáce

1 lyžica kakaa

čokoláda na varenie

maslo alebo stužený tuk

biela čokoláda iná čokoláda na ozdobu

šľahačka + stužovač (alebo parížska šľahačka)

Na dozdobenie:

 

 

Roztopená čokoláda

drvené orechy

kokos

čokoládové zdobenie

Postup:

Orechy, cukor, kakao, piškóty a vajcia poriadne prepracujeme.

 

 

Cesto rozvaľkáme na igelite alebo na doske posypanej práškovým cukrom na hrúbku asi pol centimetra.

Nakrájame na malé štvorčeky a natáčame na malé plechové trubičky.

Necháme zaschnúť do druhého dňa.

Potom stiahneme z trubičiek a máčame v čokoláde rozohriatej s maslom alebo stuženým tukom.

Môžeme dozdobiť aj tak, že konce namáčate do rozpustenej čokolády a potom do orechov.

Prípadne môžete čokoládou ozdobiť celý povrch trubičiek.

 

 

Podľa fantázie ešte dozdobíme a necháme stuhnúť.

Plníme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom alebo aj parížsku šľahačkou, podľa chuti.

Kto by sa bál surových vajíčok, myslím, že by sa dala nahradiť napríklad kyslou smotanou – asi len pôjdu horšie natáčať na trubičky, ale po zaschnutí by nemal byť problém.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)