Nepečené Nutellové rezy

Delikátny zákusok ako z cukrárne. Bez zdĺhavej prípravy a pečenia. Užite si slnečné víkendové dni s fantanstickou pochúťkou, ktorú pripravíte za niekoľko minút. Dobrú chuť!

Potrebujeme:

Cesto:

250 g kakových sušienok

40 g masla

100 ml broskyňového džúsu (príp. marhuľový alebo multivitamín)

30 g čokoládového prášku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

250 g mascarpone (príp. iný smotanový syr)

150 g Nutelly

50 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie

Vrchná vrstva:

150 g čokolády

150 ml smotany na šľahanie

Postup:

Kakaové sušienky rozdrvíme mixérom najemno, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo a džús. Vytvoríme cesto, ktoré rukami vtlačíme na dno pripravenej formy vstlanej papierom na pečenie (ideálna je forma s priemerom 26 cm) a odložíme do chladničky.

Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme.

Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s práškovým cukrom dohladka a hmotu rozdelíme na dve časti. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie. Polovicu šľahačky zmiešame s polovicou macsarpone krému a druhú polovicu šľahačky zmiešame s rozpustenou Nutellou. Do Nutellovo-šľahačkovej zmesi následne vmiešame druhú polovicu vyšľahaného macsarpone krému.

Pripravíme si vrchnú vrstvu. Smotanu na šľahnie zahrejme (nesmie sa variť) a odstavíme. Pridáme čokoládu nalámanú na kocky a miešame, kým sa nerozpustí.

Vytiahneme plech s cestom z chladničky a navrstvíme naň najskôr biely krém, potom Nutellový krém a nakoniec šľahačkovo-čokoládovú polevu. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

zdroj: nejrecept