Domáce mätové cukríky v čokoláde

Domácim cukrovinkám sa nič nevyrovná. Vyskúšajte vynikajúce čokolády s chuťou sviežej mäty a lahodnej čokolády. :-)

Domácim cukrovinkám sa nič nevyrovná. Aj preto neustále pátram po nových receptoch, ktoré pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Naposledy som narazila na vynikajúce mätové cukrovinky v čokoláde. Ak ste rovnako ako ja fanúšikom sviežich mätových dobrôt, tento recept rozhodne vyskúšajte. Svieža chuť mäty a lahodná čokoláda sa v tomto milom dezerte snúbia v dokonalej harmónii. A navyše ich príprava je jednoduchá a preto môžete pokojne zapojiť aj vaše deti. :-)

Potrebujeme:

1/3 šálky kukuričného sirupu

5 lyžíc masla izbovej teploty

1 ½  lyžičky mätového extraktu (príp. môžeme použiť mätový likér)

½ lyžičky soli

Zelené potravinárske farbivo (začneme s niekoľkými kvapkami a pokračujeme, kým nedosiahneme požadovanú farbu)

...

4-5 šálok práškového cukru

250 g mliečnej čokolády

Postup:

Kukuričný sirup, maslo, extrakt, soľ a potravinárske farbivo zmiešame v stredne veľkej miske, kým nie sú všetky ingrediencie prepojené.

Do zmesi vmiešame 1 šálku práškového cukru, kým zmes nie je príliš tuhá na miešanie. Zmes potom miesime rukami a postupne pridávame ďalší cukor, až kým nevznikne hladké nelepivé cesto.

Z cesta vytvarujeme guličky s priemerom cca 3 centimetre a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Rokou alebo plochým dnom šálky vytvarujeme z guličiek ploché placky (viď obrázok).

Prikryjeme ďalším kúskom papiera na pečenie a vložíme na 60-90 minút do chladničky, aby zelené koláčiky stuhli.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s trochou masla. Koláčiky obalíme v rozpustenej čokoláde pomocou vidličiek a preložíme späť na plech.

Koláčiky vložíme do chladničky, aby čokoláda stuhla a môžeme podávať.

Rich and creamy, these Chocolate Covered Mint Patties are so easy to make and are incredibly scrumptious! | MomOnTimeout.com

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

zdroj: momontimeout