Vychlaďte ich a máte svieži dezert, zamrazte a máte najlepšiu zmrzlinu: Nepečené krémové muffinky si v lete zamilujete!

Toto je dokonalá letná dobrota. Neuveriteľne chutná a navyše, môžete si ju pripraviť úplne bez cukru – stačí, ak ho nahradíte medom alebo brezovým cukrom. Môžete podávať vychladené, ale nechať zamraziť, nebudete ľutovať!

Toto je dokonalá letná dobrota. Neuveriteľne chutná a navyše, môžete si ju pripraviť úplne bez cukru – stačí, ak ho nahradíte medom alebo brezovým cukrom. Môžete podávať vychladené, ale nechať zamraziť, nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

75 g strúhaného kokosu

50 g orechov (makadamiové, lieskové, vlašské…)

10 g sušených brusníc

Sladidlo podľa chuti (cukor, med, alebo stéviu)

½ lyžičky škorice

...

Krém:

200 g smotanového syra (prípadne jemného tvarohu)

120 ml smotany na šľanie

120 ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

½ lyžičky vanilkovej arómy

20 g malín, jahôd, čučoriedok alebo iného drobného ovocia

4 pláty želatíny

10-15 kvapiek tekutého sladidla (môžete nahradiť medom, cukrom…)

Postup:

Brusnice zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu zmäknúť. Potom preložíme spolu s osotatnými prísadami na cesto do mixéra a rozmixujeme. Ak sa vám hmota zdá príliš drobivá, použite viac masla, alebo med, hmota tak bude lepšie držať pohromade.

Hmotu vtlačíme do formy na muffiny, ktorú si vymastíme trochou masla. Na dno vtlačíme cesto tak, aby nám vzniklo 12 menších muffiniek. Formu vložíme vychladiť do chladničky.

Pláty želatíny pripravíme podľa návodu na obale. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku. Smotanový syr zmiešame s jogurtom (alebo kyslou smotanou), vanilkou a sladidlom. Nakoniec opatrne vmiešame aj šľahačku a rouzpustenú želatínu. Do krému môžeme primiešať aj kúsky čokolády – alebo iné sladké prísady, ktoré máte radi. Krém rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame rozmixované jahody.

Formu vyberieme z chladničky a na cesto navrstvíme najskôr biely a potom jahodový krém. Uhladíme a vložíme späť do chladničky, alebo do mrazničky. (V chladničke necháme vychladiť aspoň 2-3 hodiny).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ripost