Nepečené kokosové tyčinky pre návštevy: Výborné a rýchlo hotové – určite ich nebudete robiť len na sviatky!

Fantastické nepečené trubičky so šľahačkou, kokosom a čokoládou. Nerobíme ich len na Vianoce, ale celý rok. Návštevy sa za nimi idú potrhať.

Fantastické nepečené trubičky so šľahačkou, kokosom a čokoládou. Nerobíme ich len na Vianoce, ale celý rok. Návštevy sa za nimi idú potrhať.

Potrebujeme:

15 dkg mletých vlašských orechov

15 dkg práškového cukru

15 dkg mletých piškót

2 vajcia domáce

1 lyžica kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

čokoláda na varenie

maslo alebo stužený tuk

biela čokoláda iná čokoláda na ozdobu

šľahačka + stužovač + kokos (alebo parížska šľahačka)

Roztopená čokoláda a drvené orechy

Postup:

Orechy, cukor, kakao, piškóty a vajcia poriadne prepracujeme.

Cesto rozvaľkáme na igelite alebo na doske posypanej práškovým cukrom na hrúbku asi pol centimetra. Nakrájame na malé štvorčeky a natáčame na malé plechové trubičky.

Necháme zaschnúť do druhého dňa. Potom stiahneme z trubičiek a máčame v čokoláde rozohriatej s maslom alebo stuženým tukom. Môžeme dozdobiť aj tak, že konce namáčate do rozpustenej čokolády a potom do orechov. Podľa fantázie ešte dozdobíme a necháme stuhnúť.

Plníme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom a kokosom, alebo aj parížsku šľahačkou, podľa chuti. Použiť môžete akýkoľvek rýchly krém – napríklad je výborný aj krém z vanilkového pudingu bez varenia a kokosu. Fantázii sa medze nekladú.

Kto by sa bál surových vajíčok, myslím, že by sa dala  nahradiť napríklad kyslou smotanou – asi len pôjdu horšie natáčať na trubičky, ale po zaschnutí by nemal byť problém.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)