plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečené jahodové pokušenie

Svieži jahodový zákusok bez pečenia je tou pravou čerešničkou na vašom pohodovom letnom víkende. Jeho príprava je rýchla, jednoduchá a preto do nej môžete zapojiť aj svoje deti. Užite si množstvo víkendovej pohody so sviežim letným dezertom.

Potrebujeme:

1 bal. maslových sušienok

500 ml mlieka

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu cukru

1 lyžicčku vanilkového extraktu

Náplň:

300 g čerstvých jahôd nakrájaných na kúsky

100 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie

Vrchná vrstva:

250 ml smotany na šľahanie

Cukor (podľa chuti)

Ďalej budeme potrebovať:

Plech na pečenie rozmery 20 x 20 cm

Postup:

Plech na pečenie vyložíme maslovými sušienkami.

Uvaríme puding: v mlieku rozmiešame cukor, vanilku, múku a pudingový prášok. Dáme na plameň a uvaríme hustý puding. Zložíme z plameňa, navrstvíme na sušienky, uhladíme a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku. Potom do nej pridáme nakrájané jahody a dôkladne premiešame. Šľahačku s jahodami navrstvíme na vychladnutý puding.

Poslednú vrstvu tvorí smotana na šľahanie, ktorú vyšľaháme s cukrom. Šľahačku navrstvíme na vrch zákusku a uhladíme. Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: brzikolaci

Najlepšie recepty na dnes