Nepečené guličky zo Salka, na ktoré vám treba len 2 prísady: Robím ich vždy zo štyroch dávok – keď sú na stole, iné dezerty netreba!

Vynikajúci recept na domáci vianočný dezert, ktorý pripravíte len z 2 prísad. Základom je 1 plechovka Salka a orechy. Výsledkom sú tieto prudko návykové čoko guľôčky. 

Vynikajúci recept na domáci vianočný dezert, ktorý pripravíte len z 2 prísad.

Základom je 1 plechovka Salka a orechy.

 

 

Výsledkom sú tieto prudko návykové čoko guľôčky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Autorom receptu je pani Hela Š.

Potrebujeme:

 

1 Salko

1/4 kg mletých vlašských orechov

Na ozdobu (voliteľné):

Tmavá čokoláda

Biela čokoláda

Mleté orechy

Strúhaný kokos

 

Postup:

 

 

Salko uvaríme dve hodiny vo vode.

Dá sa kúpiť už hotové karamelové salko v plechovke, to vám uľahčí prácu.

Ak sa rozhodne Salko variť, nechajte ho dobre vychladnúť.

 

 

Medzitým, kým Salko chladne, namelieme si orechy.

Po vychladnutí zmiešame s mletými orechmi.

 

 

Ak si kúpite hotové Salko, stačí len obe masy jednoducho zmiešať, je to minútková záležitosť.

Ak je cesto riedke, môžeme pridať viac orechov, alebo rozdrvené piškóty.

Po zmiešaní tvarujeme malé guličky, ktoré namočíme v čokoládovej poleve.

Dáme do papierových košíčkov.

 

 

Ja nechávam hmotu po zamiešaní chvíľu stuhnúť v chlade, ale v originál recepte sa s guličkami pracuje hneď.

Pri tvarovaní guličiek je dobrým pomocníkom práškový cukor.

Cesto sa potom nelepí na ruky, ak ale necháte cesto odležať v chlade, tvarovanie ide krásne aj bez cukru.

Jednoduché a veľmi chutné, robíme vždy zo štyroch dávok.

Hotové guľky môžete ozdobiť roztopenou čokoládou, mletými orechmi, alebo pokojne aj kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn