Nepečené guličky zo Salka, na ktoré vám treba len 2 prísady: Robím ich vždy zo štyroch dávok – keď sú na stole, iné dezerty netreba!

Vynikajúci recept na domáci vianočný dezert, ktorý pripravíte len z 2 prísad. Základom je 1 plechovka Salka a orechy. Výsledkom sú tieto prudko návykové čoko guľôčky. Autorom receptu je pani Hela Š.

Potrebujeme:

1 Salko

1/4 kg mletých vlašských orechov

Postup:

Salko uvaríme dve hodiny vo vode (dá sa kúpiť už hotový karamel v plechovke), po vychladnutí zmiešame s mletými orechmi. Ak je cesto riedke, môžeme pridať viac orechov, alebo rozdrvené piškóty. Po zmiešaní tvarujeme malé guličky, ktoré namočíme v čokoládovej poleve. Dáme do papierových košíčkov. Ja nechávam hmotu po zamiešaní chvíľu stuhnúť v chlade, ale v originál recepte sa s guličkami pracuje hneď.

Pri tvarovaní guličiek je dobrým pomocníkom práškový cukor, cesto sa potom nelepí na ruky, ak ale necháte cesto odležať v chlade, tvarovanie ide krásne aj bez cukru.

Jednoduché a veľmi chutné, robíme vždy zo štyroch dávok.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár