Nepečené guličky z kondenzovaného mlieka, ktoré chutia úplne ako Marlenka: Keď sú na stole, netreba už iné dezerty!

Výborný recept na nepečené guličky, ktoré chutia ako kupovaná marlenka z obchodu.

 

 

Vynikajúce a hneď pripravené!

Potrebujeme:

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice medu

1 tuba kondenzovaného mlieka (PIKNIK)

Hrsť mletých orechov

50 g masla

150 g detské piškóty

Na obalenie:

orechy

kokos

Postup:

 

 

Ako prvé si pripravíme jednoduché a rýchle cesto.

Piškóty rozdrvíme v mixéri alebo pomocou valčeka.

 

 

Všetky suroviny na prípravu guličiek zmiešame v miske.

Ak máme cesto príliš riedke, pridáme viac orieškov a piškót.

Ak je naopak cesto príliš husté, môžete pridať lyžicu mlieka.

Z hmoty tvarujeme guľky.

Tie následne obaľujeme v mletých orieškoch alebo kokose.

Ukladáme ich do papierových košíčkov, alebo jeden vedľa druhého na podnos.

 

To je všetko, teraz už len pozerajte, aký ohlas vyvolajú pri stole.

Z vlastnej skusenosti viem, že sa míňajú rýchlosťou blesku.

Nepečené medovníkové guličky

Potrebujeme:

1 balík medové pláty (cca 240g)

100 gramov orechov zomletých

1⁄2 plechovka kondenzované mlieko sladené

60 gramov masla

1 polievková lyžica med

1 čajová lyžička kakao (nepovinné)

orechy na obaľovanie

Postup:

Orechy zomelieme, alebo rozmixujeme.

Ak použijete mixér, pridajte k orechom, medové pláty, a rozmixujte ich tiež.

Pridáme kondenzované mlieko, zmäknuté maslo, med a a krátko rozmixujeme.

Podľa chuti môžete lyžičku kakaa.

Z hmoty formujeme rukami guličky, ktoré ukladáme do papierových košíčkov, alebo rovno na tácu.

V pôvodnom recepte sa odporúčalo nechať hmotu krátko odležať v chladničke, ale mne sa s ňou dobre pracovalo aj hneď.

Hotové guličky (alebo tvary, ktoré si zvolíte) obaľujeme v strúhaných orechoch alebo v kokose a skladujeme v chladničke.

je to výborná a blesková pochúťka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár