Potrebujeme:
- 50 dkg mleté sušienky
- 20 dkg Rama margarín (alebo zmäknuté maslo)
- 15 dkg práškový cukor
- 25 dkg gaštnové pyré
- 2 lyžice kávy (nesca)
- 30 ml rumová aróma
- toľko mlieka, aby ste dostali formovateľnú hmotu (pridala som 1,5 dl mlieka)
- Na čokoládovú vrstvu:
- 180 g čokolády
- 3 lyžice oleja na varenie
príprava:
Mleté sušienky sa dobre zmiešajú s ostatnými prísadami okrem mlieka, pomaly pridávame mlieko a dobre premiešame.
Guličky s veľkosťou gaštanu tvoríme z hmoty rukami – môžete si ich trochu navlhčiť, uvidíte, ako vám to pôjde.
Čokoláda sa roztaví nad vodnou parou a potom zmieša s olejom.
Guličky umiestnime na plech na pečenie vyložený papierom.
Ak je čokoláda už rotopená, opatrne namočte časť guličiek do čokolády. Uchovávajte v chladničke.
(Mal som 42 gaštanov z tejto dávky)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blikkruzs.blikk.hu