plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečené CITRÓNOVÉ guľky, ktoré každý miluje: Sú hneď hotové a majú najväčší úspech!

Sladká chuť bielej čokolády a osviežujúci citrón tvoria fantastický pár v tejto krémovej nepečenej dobrote.

 

 

Výborný recept sme našli na portáli Sóboros.hu.

Biela čokoláda ani nie je skutočnou čokoládou, pretože sa vyrába z cukru, kakaového masla a mlieka, no v povedomí verejnosti stále žije ako čokoláda a má veľmi veľkú základňu fanúšikov.

Chuť je veľmi sladká, takže sa dá dobre kombinovať aj s kyslými príchuťami, napríklad s citrónom, ako v recepte nižšie.

Tieto guľky sú pripravené za pár sekúnd, bez pečenia a rodina ich bude milovať.

 

 

Potrebujeme:

20 dkg bielej čokolády

6 dkg masla

Kôra z 1 citróna

1 ČL citrónovej šťavy

3 lyžice šľahačky

práškový cukor (na posypanie)

Čas prípravy: 10 minút

Postup:

 

 

Nastrúhajte kôru z citróna.

Čokoládu nalámte na čo najmenšie kúsky.

Preložte do misky.

 

 

Začnite zahrievať maslo a citrónovú kôru.

Potom pridajte smotanu.

Počkajte, kým sa zahreje, ale zmes nesmie vrieť.

 

 

Potom odstavte z ohňa.

Zmes hneď nalejte na čokoládu.

Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Potom pridajte citrónovú šťavu.

Hmotu vložíme do chladničky aspoň na pol hodiny odležať.

 

 

Keď ju vyberieme, lyžičkou odoberáme menšie porcie a hnetieme z nich guľky.

Obaľujeme ich v práškovom cukre.

 

 

Potom ich vložte do chladničky, kým nebudú pripravené na použitie.

Môžeme servírovať v papierových košíčkoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes