Sladká chuť bielej čokolády a osviežujúci citrón tvoria fantastický pár v tejto krémovej nepečenej dobrote.
Výborný recept sme našli na portáli Sóboros.hu.
Biela čokoláda ani nie je skutočnou čokoládou, pretože sa vyrába z cukru, kakaového masla a mlieka, no v povedomí verejnosti stále žije ako čokoláda a má veľmi veľkú základňu fanúšikov.
Chuť je veľmi sladká, takže sa dá dobre kombinovať aj s kyslými príchuťami, napríklad s citrónom, ako v recepte nižšie.
Tieto guľky sú pripravené za pár sekúnd, bez pečenia a rodina ich bude milovať.
Potrebujeme:
20 dkg bielej čokolády
6 dkg masla
Kôra z 1 citróna
1 ČL citrónovej šťavy
3 lyžice šľahačky
práškový cukor (na posypanie)
Čas prípravy: 10 minút
Postup:
Nastrúhajte kôru z citróna.
Čokoládu nalámte na čo najmenšie kúsky.
Preložte do misky.
Začnite zahrievať maslo a citrónovú kôru.
Potom pridajte smotanu.
Počkajte, kým sa zahreje, ale zmes nesmie vrieť.
Potom odstavte z ohňa.
Zmes hneď nalejte na čokoládu.
Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
Potom pridajte citrónovú šťavu.
Hmotu vložíme do chladničky aspoň na pol hodiny odležať.
Keď ju vyberieme, lyžičkou odoberáme menšie porcie a hnetieme z nich guľky.
Obaľujeme ich v práškovom cukre.
Potom ich vložte do chladničky, kým nebudú pripravené na použitie.
Môžeme servírovať v papierových košíčkoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)