Vynikajúci ovocný dezert z želatíny, krásne vyzerá a chutí ešte lepšie!
Potrebujeme:
želatínu (je úplne jedno, či bude v prášku alebo v plátkoch, číra alebo farebná) v množstve dostatočnom pre vami zvolenú formu – ja som použil 30 g želatíny v prášku
čerstvé ovocie podľa chuti
cukor podľa chuti (alebo podľa návodu na sáčku s želatínou)
Postup:
Pripravíme si ovocie – umyjeme, vykôstkujeme, nakrájame … proste tak, ako potrebujeme. Ja som použila obyčajný hrniec.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
Do vybranej formy skladáme podľa fantázie kúsky ovocia a zalievame želatínou.
Kto má čas a náladu, tak môže postupovať po vrstvách a vyhne sa tomu, že ovocie trochu vypláva a bude mať na vrchu dezertu vrstvičku samotnej želatíny.
Na vrch môžete na ozdobu použiť farebnú vrstvu – teda želatínu, ktorú si namiesto vo vode pripravíme v ovocnej šťave.
Ak nemáte želatínu, môžete takto v ovocnej šťave uvariť vanilkový pudingový prášok.
Keď je forma naplnená, vložíme ju do chladničky stuhnúť.
Potom pomocou tácky obrátime.
Pre ľahšiu vyklopenie ponoríme formu na chvíľku do teplej vody, aby sa želatína uvoľnila od steny.
Nakrájame a podávame ako vynikajúci studený dezert, treba s kopčekom čerstvo vyšľahanej smotany.
Zdroj: youtube