plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná ovocná maškrta z hrnca za 10 minút: Fantastický želé dezert plný vitamínov, deti ho milujú!

Vynikajúci ovocný dezert z želatíny, krásne vyzerá a chutí ešte lepšie!

Vynikajúci ovocný dezert z želatíny, krásne vyzerá a chutí ešte lepšie!

Potrebujeme:

želatínu (je úplne jedno, či bude v prášku alebo v plátkoch, číra alebo farebná) v množstve dostatočnom pre vami zvolenú formu – ja som použil 30 g želatíny v prášku

čerstvé ovocie podľa chuti

cukor podľa chuti (alebo podľa návodu na sáčku s želatínou)

Postup:

Pripravíme si ovocie – umyjeme, vykôstkujeme, nakrájame … proste tak, ako potrebujeme. Ja som použila obyčajný hrniec.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.

Do vybranej formy skladáme podľa fantázie kúsky ovocia a zalievame želatínou.

Kto má čas a náladu, tak môže postupovať po vrstvách a vyhne sa tomu, že ovocie trochu vypláva a bude mať na vrchu dezertu vrstvičku samotnej želatíny.

Foto: youtube.com

Na vrch môžete na ozdobu použiť farebnú vrstvu – teda želatínu, ktorú si namiesto vo vode pripravíme v ovocnej šťave.

Ak nemáte želatínu, môžete takto v ovocnej šťave uvariť vanilkový pudingový prášok.

Foto: youtube.com

Keď je forma naplnená, vložíme ju do chladničky stuhnúť.

Potom pomocou tácky obrátime.

Foto: youtube.com

Pre ľahšiu vyklopenie ponoríme formu na chvíľku do teplej vody, aby sa želatína uvoľnila od steny.

Nakrájame a podávame ako vynikajúci studený dezert, treba s kopčekom čerstvo vyšľahanej smotany.

Zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes